Amióta a mindenben akadályozó hatalmas hasamat lecseréltem egy mindig jelen lévő kislányra, nem főzök túl nagy fantáziával. Saját blogomat segítségül hívva készítek esténként valami gyorsat. Ám a Nagyszemű mindent érdekesnek talál már, így szinte örömmel vesz részt a főzésben is - anyja lánya? Első közösen elkészített ételünk egy egyszerű, gyors krémleves, cukkiniból.
Mivel a blogírást annyira nem élvezné, gyorsan és lényegre törően fogalmazok, mert sosem fejezem be, ha közben felébred és félbe szakad a recept. Szóval a Lehel csarnok vasárnap is nyitva, érdemes ilyenkor menni, mert kevesebben is vannak és nagyjából csak az őstermelők. Azok, akik délben már 100 forintért adják az óriás cukkinik kilóját, mert inkább ennyiért, minthogy hazacipelje.
A leveshez (2,4 literes fazék -> 5 nagy adag) szükség van ezekre:
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 nagy cukkini (80 dkg volt kb.)
2 szem krumpli
3 gerezd fokhagyma
3 kanál tejföl
só, bors, bazsalikom
bacon
Az apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteltem, majd hozzáborítottam a felkockázott cukkinit (nem hámoztam meg, de akár úgy is lehet, egységesebb lesz a színe), krumplit és fokhagymát. Felöntöttem annyi vízzel (alaplével, persze...), amennyi ellepi és puhára főztem. Botmixerrel jól megdolgoztam (ezt különösen élvezte a Nagyszemű), sóval, borssal és bazsalikommal fűszereztem, majd hozzákevertem a tejfölt és voilà, kész is. Apróra vágott sült baconnel isteni finom gyors nyári leves, akár hidegen is fogyasztható, melegen sajttal is jó lehet.
Fenti mennyiség számokban:
~300 ft
bruttó 30 perc, nettó 15
Reakciók