Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek:

_hugi · http://eatathugis.blog.hu 2014.12.08. 10:19:03

@SziMpor: Ezek szerint ez tpipkus "nagymamaétel". Örülök, hogy örömet szerezhettem, köszönöm a hozzászólást!

Bejegyzés: Nana-féle tejfölös marhahusi

SziMpor 2014.11.08. 15:15:59

Nagyikám csinálta mindig ezt az ételt és mindig is nagy kedvenc volt. Nagyon örülök, hogy rátaláltam a receptre. :)

Bejegyzés: Nana-féle tejfölös marhahusi

_hugi · http://eatathugis.blog.hu 2014.07.24. 11:57:59

@ragi: Az étcsoki keserűségével hasonló kesernyés hatást ér el, nem gondolom, hogy felesleges volna a sört beletenni, mindenesetre én így készítem, ezért így került fel a blogra a recept. Köszönöm a hozzászólást.

Bejegyzés: Chili con carne

ragi 2014.07.02. 16:23:17

én is hasonlóképpen készítem, kivéve a sört. A kukorica édessége és a fahéj íze pikánsan szembenáll a chili csipősségével, szerintem felesleges belekeverni a kesernyés sörízt. Viszont az utolsó rottyanás előtt beledobok egy-két kocka étcsokit. Nem lesz tőle édes, viszont elmélyíti az ízeket.

Bejegyzés: Chili con carne

Miner.hu 2012.09.14. 19:21:49

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

Bejegyzés: Citromborsos csirkemell sült almával, francia salátával

etwas kultur muss sein 2012.03.05. 16:01:04

Nekem is nagyon hiányzik a menzás étel, azóta sem ettem olyan finom főzelékeket. Házilag szinte képtelenség ugyanolyanra megcsinálni. :-)

Bejegyzés: Menzakedvencek I. - Sárgaborsó-főzelék

Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2012.01.11. 12:17:26

Ez tényleg egyszerű, ugyanakkor nagyszerű!

Bejegyzés: Zöldséges pulykaragu I.

Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2011.12.19. 13:45:55

Egyszerű, könnyen elkészíthető, de nagyon finom étel, s ínycsiklandozóan guszta.

Bejegyzés: Rakott savanyú káposzta

mircibanán 2011.12.05. 00:06:26

a muffint tényleg papírral kell sütni, de a pizza alá nem teszel sütőpapírt, ezért más formában sem kell alá pappppér. :)

Bejegyzés: Pizzamuffin

_hugi · http://eatathugis.blog.hu 2011.05.30. 14:57:55

@zspali: jól hangzik, sok lehetőség van ezekben a tésztás ételekben, kombinációk végtelen sora írható le. Majd biztos, kipróbálom, amit javasolsz, köszi. Ja, a bacon alá csak azért tettem olajat, mert a Vapiban is így csinálták, én meg azt szerettem volna reprodukálni. Én is feleslegesnek gondolom...

Bejegyzés: Majdnem eredeti Carbonara

zspali · http://ketmondat.wordpress.com 2011.05.30. 14:00:49

Majd egyszer próbáld ki úgy, hogy nem is raksz olajat a bacon alá, hadd piruljon a saját zsírjában, és a tejszínt is kihagyod, viszont a frissen főtt tésztával való összekeveréskor beleraksz fél kiló tésztához kettő tojást és parmezánt. :)

Bejegyzés: Majdnem eredeti Carbonara

_hugi · http://eatathugis.blog.hu 2011.03.31. 09:19:44

@Vincenzo90: Sajnos a tavaly előttit is tavaly szüretkor ki kellett öntenünk (mintha csak a vérünk folyna, olyan érzés volt 120 litert az árokba borítani). Ezt megelőzendő muszájnak éreztük a cukorral való mahinálást. Szomorú, egyre rosszabb a termés, és egyre kevesebb bor lesz, de legalább az is rossz. Bezzeg az első vörösünk, na abból még őrzünk egy üveggel, az szuper lett... De majd idén! :)

Bejegyzés: Bográcsgulyás / Pincepörkölt

Vincenzo90 2011.03.31. 01:53:39

Jááj, cukorral jó bor? Annyira silány termés soha nem volt. :(

Bejegyzés: Bográcsgulyás / Pincepörkölt

_hugi · http://eatathugis.blog.hu 2011.03.26. 00:45:27

Nekem mondod? :) Pincében könyékig a jéghideg borban, fogva a műanyag csövet, kiemelve gőzölgő kézzel majd' megfagyni, míg a hordóba belecsurog... azért szép meló ez. :D

Bejegyzés: Bográcsgulyás / Pincepörkölt

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2011.03.25. 23:48:43

Üvegból hordóba fejteni, szép meló.

Bejegyzés: Bográcsgulyás / Pincepörkölt

_hugi · http://eatathugis.blog.hu 2010.12.02. 16:06:09

Köszönöm a hozzászólást, de attól, hogy az étel nem a székelyekhez kapcsolódik, még nem jelenti azt, hogy kötőjellel kellene írni. A papír alapú helyesírási szabályzatban az imént néztem meg, a székelygulyásként szereplő ételt így kell írni, és ezzel csak alátámasztani szeretném azt, amit egyébként is magabiztosan állítok: egyben írva helyes. Kötőjellel semmiképpen. Itt pedig leellenőrizheti: www.magyarhelyesiras.hu/
De tényleg köszönöm, az eredetéről természetesen tudtam (köszönhetően tanulmányaimnak és érdeklődésemnek), de mivel a bejegyzésből kimaradt ez az érdekesség, örülök, hogy hozzászólásban megjelent.
A karácsonyi sörös bejegyzése nagyon tetszik, fogom még böngészni oldalát!

Bejegyzés: Székelykáposzta