Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Még soha...

2010.06.18. 14:00 :: _hugi

...nem írtam blogot. Viszont főzök. Sokat. Szinte minden nap. Nem túl rég óta, ha jól számolom, szűk két és fél éve van saját fakanalam, lábosom. Egy kétállásos elektromos rezsón kezdtem rántottával, és bár a technikai fejlődésben csak egy mezei tűzhelyig jutottam (négy főzőlappal és egy meglepően kicsi sütővel), az ételek terén óriási lépéseket tettem.

A nulláról indultam mind a gyakorlatban, mind a felszereltségben, de szépen lassan lett kézimixerem, pataki tálam, több funkciós üvegedényem, palacsintasütőm, evőeszközkészletem és egy étlapra elegendő receptem, amit már gond és papír nélkül bármikor örömmel elkészítek. Akár rántottát, akár Feketeerdő tortát kívánunk.

Állandó zsűrimnek köszönhetően visszajelzést nem csak saját ízlelőbimbóimtól kapok, és bár elfogult a pontozásnál, őszinte véleményt mond. Az ebből adódó, egyre csak növekvő magabiztosságomtól tudásom is nagyobb és nagyobb, bele merek vágni már akármibe, legyen az hús, vagy sütemény.

Ez nem egy gasztroguru blog, csak egy fiatal és lelkesen főzőcskéző kukta kedvenceinek tárhelye. Főleg egyszerű, de ötletes és nem utolsó sorban finom ételeket szoktam készíteni, nem keverem az édeset a sóssal és nem használok olyan adalékokat, amelyeknek ha ki is tudom mondani a nevét, a boltban tuti, nem ismerném meg.

Továbbá ez a virtuális receptkönyv szolgál egybegyűjteni és megőrizni azokat a családi ételeket, amiket sokan talán nem is ismernek, de nálunk hetente az asztalra kerülnek, vagy amiket a családban egyvalaki tudott úgy csinálni, és mióta az az egyvalaki nincs közöttünk, senki nem vállalkozott az elkészítésére.

Rajtam a sor.

Legyen rám büszke Nana, Nagyi és a többiek.

Szólj hozzá!

Címkék: rizsa

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr402091567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.