- ahogy apukámtól tanultam -
A sajtos tészta is olyan étel, amit meg lehet csinálni 5 perc alatt, ugye, megfőzöm a tésztát, ráreszelek sajtot, két kanál tejföl, azt hamm. Na, apukám természetesen nem így csinálja.
Nála minden étel, aminél ez lehetséges, úgy kezdődik, hogy zsíron piríts szalonnát. Úgyhogy a sajtos tészta esetében is ezzel kezdtem, illetve előbb feltettem főni a spagettit, mert úgy tanultam, hogy azzal jobb. Szalonna-függő, hogy kell-e zsírt tenni alá, ha nagyon húsos, akkor mindenképp. Én most kockázott bacont pirítottam, mert ez volt itthon, ez alá most nem tettem. Addig kell pirítani (tisztes távolból, mert fröcsköl), amíg majdnem ropogós lesz.
Mikor kész, egy jénaiba öntöttem a kisült zsírral együtt a szalonnát, leszűrtem a tésztát és a felét beleborítottam az edénybe. Jól összekevertem a szalonnával és megszórtam reszelt sajttal, majd egy kicsit azzal is összedolgoztam. Beleraktam a tészta másik felét is, összekevertem még egy kis sajttal az egészet, majd a tetejére reszeltem egy jó nagy adagot, és 180-200 fokon, tető nélkül sütöttem, amíg a sajt jól megpirult (15-20 perc).
Mint a tortát, úgy lehet adagolni, a tányérban jól meg kell még tejfölözni és isteni finom lesz!
Ez a jénai kb. 3 adagot tett ki, ehhez kellett:
fél csomag (250 g) spagetti
15-20 dkg kockázott bacon szalonna
20 dkg sajt
tejföl ízlés szerint
Reakciók