Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Borban fürdő hagymás karaj sajttakaróban, kukoricás zöldsalátával

2011.04.08. 12:24 :: _hugi

Rövid, könyv-szerű recept egy nagyon jó vacsora emlékére.

 

Ez az étel is úgy született meg, mint már oly sok itt, a blogon, vagyis volt egy alap, amit feltunningoltam. Az alap egy egyszerű hagymás karaj volt, tepsibe be, megsül, kész, finom. Gondoltam, snassz lenne ez ahhoz, hogy ide is felkerülhessen, úgyhogy megint csak gondolkodóba estem, sorba vettem a lehetőségeimet (mi volt itthon), és nekiláttam.

Az öt szelet karajt mindenek előtt kiklopfoltam (konkrétan a krumplinyomóval, mert a klopfolónk hősi halált halt nemrég és kidobtam, de még nem vettem újat -azóta már de), besóztam és félre tettem. Felkarikáztam két közepes fej vöröshagymát, és lereszeltem kb. 20 dkg sajtot. A husikat megborsoztam és lisztbe forgattam (újabban, amihez csak lehet, kukoricalisztet használok, élje a gluténmentes táplálkozás), majd serpenyőben, forró zsiradékon kérgesre pirítottam. Ezután szépen egymás mellé leraktam őket egy tepsibe. Kevés olívaolajjal meglocsoltam, majd rászórtam a hagymakarikákat, és kb. egy deci fehérbort öntöttem alá. Ezután betakartam a borsos, mustáros tejföllel összekevert sajttal, alufóliával és a 180 fokra előmelegített sütőbe dugtam.

 

Kb. egy óra alatt lett kész, félidőben levettem róla a fóliát, hogy a bor is elpárologjon, a sajt is megpiruljon.

 

A köretet, a fogyókúra jegyében salátát, már délben megcsináltam, hogy legyen ideje összeérni, érdemes egy kicsit állni hagyni fogyasztás előtt. A hirtelen tavasszá vált időjárásnak köszönhetően egyre több zöldség kapható, az év első fejes salátáját készítettem most el. Leveleire szedtem és megmostam, apróra vágtam és egy tálba raktam. Lereszeltem három szál sárgarépát, és egy fél konzerv kukoricával a salátához kevertem. Kevés olívaolajjal és ecettel lelocsoltam, és letakarva a hűtőbe tettem.

 

Már többször is volt arról szó, hogy nem szeretem ezeket az instant dolgokat, és tényleg hülyeségnek is tartom, mert nagyon egyszerű egy mártást, vagy fűszerkeveréket házilag elkészíteni, de a múltkor belebotlottunk a Kotányi Tzatziki porába, ami annyira jó, hogy azóta még egyszer vettünk ilyet. Rendes fokhagyma darabok vannak benne, és nagyon finom. Ezen felbuzdulva vettünk egy Ezersziget öntetnek való port is. De ez sajnos nem volt olyan finom, persze azért dobott egyet a salátánkon.

 

Hozzávalók:
5 szelet csont nélküli karaj
2 fej vöröshagyma
20 dkg sajt
1 dl fehérbor
egy nagy doboz tejföl,
1 kk. mustár,
só, bors, olívaolaj, liszt

1 fejes saláta
3 szál sárgarépa
kukorica ízlés szerint (egy nagyobb doboz fele-2/3-a)
olívaolaj, ecet

 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta répa disznó hús köret sajt mustár sertés főétel karaj kukorica tejfölös tepsis mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr942787424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.