Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Töltött tök

2011.07.05. 14:59 :: _hugi

 

 

A lehetőségek végtelenek a töltött és rakott zöldségek terén. A töltött tök teljesen ugyanúgy készül, mint a töltött cukkini.

 

 

 

"A vacsi elkészítésének mínusz egyedik mozzanata: feltettem 3 tojást főni. Utána nekiláthattam minden másnak. A cukkinit tököt megmostam, a két végéről lenyestem, amit le kell, félbevágtam, és kiskanállal kikapargattam a magos belsejét. Ezután félretettem, és nekiálltam a tölteléknek.

Ahogy azt kitalálhatták, tojásos darálthúsos tölteléket készítettem bele, amit még apukámtól tanultam, ő a rakott zöldbabba tesz ilyet, a rizst tojással helyettesítve. Ennek is az első fázisa, hogy apróra vágok vöröshagymát, és elkezdem dinsztelni. (...) Ha már jó, mehet rá a darálthús. Ezeket a rakott és töltött dolgokat általában sertésből csinálom, leginkább lapockából, mert szaftosabb, és valljuk be őszintén, finomabb is, mint a szárnyas. Amúgy sem értem, mi ez a sznobság, amit midnenhol lát és olvas az ember, hogy ha egyáltalán esznek húst, akkor is csak szárnyast. Mitől lett vajon ez a divat, hogy szabotálják a malacokat meg a bocikat...

Summa summarum, a darálthúsra sót, borsot és egy kevés pirospaprikát teszek, majd készre főzöm. Ezután belekeverem a felkockázott keménytojást, elkeverem és gyakorlatilag kész is, mehet a helyére, esetünkben a cukkiniba tökbe. Érdemes jól megpakolni, hogy arányos legyen a zöldséggel, nyugodtan tessék púposra tömni őket, a tetejére pedig kenjünk egy kis tejfölt.

 

Ha ezzel megvagyunk, mehet be a sütőbe. Nagyjából 40 perc alatt puhult meg kellően a zöldség, és degeszre ettük vele magunkat. A tányéron érdemes még plusz tejfölt rátenni, köret nélkül, savanyúsággal is kiadós vacsora lehet."

 

Szólj hozzá!

Címkék: tojás disznó hús zöldséges sertés egytálétel főétel tök tejfölös darált hús pirospaprika sertéslapocka apróra vágott hagymát... mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr653041759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.