Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Citromborsos csirkemell sült almával, francia salátával

2012.09.14. 11:50 :: _hugi

Egy igazán könnyed vacsorához nem is kell más, mint csirkemellfilé és zöldség-gyümölcs. Bárhogy elkészítve célba találunk, de ha már lúd csirke, legyen kövér, legyen valami igazán finom és valami más, mint egy szokványos sós csirke idénysalátaágyon.DSCN8910_.jpg
Tudhatják, hogy úgy igyekszem főzni, hogy lehetőleg mindent természetes, nem adalékanyagokkal dúsított zacskós  alapanyagokból készüljön. Ezt továbbra is tartom, de van néhány olyan készítmény, amelyet igazán jónak tartok. Ilyen a Horváth Rozi citrombors is. Persze, megcsinálhatná az ember házilag, de az arányokat profin eltalálni nehéz és valljuk be, egyszerűbb és kényelmesebb egy zacskót kinyitni. Ez volt tehát az alap, mellé pedig szintén kicsit lusta-mód mirelit zöldségből készítettem franciasalátát.

A csirkemellfilét megmostam és jó éles késsel szeletekre vágtam. Mindkét oldalát megsóztam és szórtam rá a citrombors keverékből, majd letakarva a hűtőbe tettem pár órára.

A mirelit franciasaláta keveréket kevés sós vízben (úgyis kienged magából a fagyasztás miatt) fedő alatt, kis lángon megpároltam, majd leszűrtem és félretettem, hogy kihűljön.

Amíg hűlt, elkészítettem a majonézt. Ezekhez a salátákhoz mindig házilag készítem a majonézt, a tubusosban ugye ki tudja mi van, de drága is ahhoz, hogy szendvicsen kívül másba is az kerüljön. Felütöttem egy tojást, szétválasztottam és egy tálba tettem a sárgáját (a fehérjék a fagyasztóban várják a tökéletes fehérjezabáló sütemény receptjét). Hozzányomtam egy cm mustárt, majd kis adagokban hozzákevertem kb. egy dl olajat. A mustár miatt nem kell cseppenként hozzáadni, lehet szépen evőkanálnyi adagokban hozzákeverni, nem lesz baj belőle. Ha már elég a mennyiség, lehet fűszerezni: cukor, só és még egy kis mustár, esetleg citromlé. A kihűlt zöldséget belekevertem a majonézbe és betettem a hűtőbe.

Eljött az este, hazaért a férjem, és szerencsére ő is farkas éhes volt, úgyhogy nekiláttam a sütésnek. A csirkemellel az a jó, hogy nagyon hamar kész van, sőt, nem szabad sokáig sütni, mert könnyen kiszárad. Relatív kevés olajban, nagy lángon hirtelen kell kisütni, nem szabad teketóriázni, néhány perc alatt megsül. Amíg pakoltam olajból ki és be a husikat, a kevés üresjáratban meghámoztam 3 kisebb almát és felszeleteltem, majd, mikor lett hely a csirke mellett, ugyanabba az olajba bedobáltam az almaszeleteket, és egy perc alatt puhára sütöttem.

DSCN8915_.jpg

A harmóniáról annyit, hogy a franciasalátába szokás almát is rakni, abban a keverékben, amit én szoktam venni, pont nincs, így a sült alma nagyon passzolt hozzá, a hús citromosságát pedig jól ellensúlyozta az édességével.

_.jpg

70 dkg csirkemellfilé
400 g mirelit franciasaláta keverék
1 tojás sárgája
~1 dl olaj
3 szem alma

só, citrombors, mustár, cukor

2 komment

Címkék: alma burgonya csirke saláta répa tojás hús citrom zöldséges szárnyas majonéz főétel csirkemell zöldborsó mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr674776677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miner.hu 2012.09.14. 19:21:49

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.