Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Baconös-sajtkrémes kistáskák

2014.06.28. 11:00 :: _hugi

DSCN9575_.jpgMunka után a vendégek fogadása kicsit mindig a rohanásról szól. Pláne, ha hústortát készít nekik az ember. Mindenképp szerettem volna valami vendégváró-félét készíteni, hogy ha megérkeznek, a welcomepálinka mellé legyen mit harapni. Ez természetéből adódóan is muszáj volt, hogy sós legyen, így már csak emiatt is valami sósra gondoltam. A hústorta tartozékaiból maradt bacon, úgyhogy ez volt az irányadó. Rossz már ebből sem lehet. Leveles tésztával rém egyszerű az élet: kiolvad (kiolvasztja az ember mikróban 3 perc alatt), kinyújtom, rárakok bármit, akárhogy összecsomagolom, felvagdosom, be a sütőbe és kész. Na, ez is így született.

A reggel megvásárolt fagyasztott leveles tésztának volt ideje a munkahelyemen kiolvadni, így már azzal nem kellett foglalkoznom, mikor hazaértem. Egy kis keverőtálba kinyomtam 2 tömlős sajtot, felvágtam kis kockákra 3 szelet bacont és 3 szelet sonkát, majd hozzákevertem. Felkarikáztam egy póréhagymából kb. 6-8 cm-t, kicsit aprítottam a karikákat, majd azt is belekevertem a krémsajtba. Mivel úgy ítéltem meg, hogy túl ragacsos, 2 evőkanál tejföllel javítottam az állagán. Kevés borssal, még kevesebb sóval ízesítettem és kész is. Ezt a masszát érdemes 10-15 percre betenni a hűtőbe sütés előtt, úgy kevésbé szökik ki a tésztából, miközben sül.
Lisztes deszkán (jó, nincs nyújtódeszkám, a letakarított konyhapulton szoktam nyújtani) kinyújtottam először csak a tészta felét. Az egyik hosszanti oldalára halmoztam a krémsajtos keverék felét, majd szétterítettem olyan szélességben, ahogy engedte (kb. 4-5 cm). A tészta másik oldala üresen maradt. A töltelékes oldal felől jó szorosan feltekertem a tésztát. A tészta másik felével ugyanígy jártam el. Az így kapott rudakat felvágtam háromszögekre (/\/\/\/\) és sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztattam őket. Megkentem a tetejüket tojássárgájával, szórtam rá reszelt sajtot és betettem a sütőbe.

180 fokon alul-felül, légkeveréssel kb. 15-20 perc alatt készül el, mikor a tetején szépen elolvad és megpirul a sajt.

DSCN9572_.jpg


Egy csomag leveles tésztából kb. 15-20 db kistáska lesz, függ attól, mennyire nyújtom vékonyra, és mekkora darabokat és milyen formában vágok (ha ujjnyi szeleteket vágok pl, akkor csigák lesznek és sokkal több jön ki). Elég laktató, viszont nagyon finom, biztos fogok még ilyet (vagy hasonlót) készíteni.

Adagok, árak:
1 db leveles tészta (Aldi, 190 Ft)
2 db tömlős sajt (Aldi, 230 Ft)
2 ek. tejföl (Aldi, 35 Ft)
3 szelet bacon (Metro, ~130 Ft)
3 szelet sonka (piac, ~120 Ft)
1/4 póréhagyma (piac, 25 Ft)
1-1 csipet só, bors (elenéysző, 5 Ft körüli összeg)
1 tojás sárgája (piac, 40 Ft)
5 dkg reszelt sajt (70 Ft)
Összesen kb. 850 Ft
Elkészítési idő: bruttó 35-40 perc, nettó 15-20 perc

Szólj hozzá!

Címkék: sonka sajt póréhagyma bacon vendégváró sajtkrém leveles tészta sós sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr555081482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.