Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Tejfölös csirkepörkölt patisszonnal, alias patisszonos husi

2010.09.21. 08:56 :: _hugi

Patisszon mánia, harmadik fejezet

 

Sorozatom záró epizódja következik, tegnap elfogyott az utolsó patisszon. Eredetileg azt terveztem, hogy megtöltöm, de tegnap eszembe jutott egy másik ötlet. Emlékeznek még a Zöldbabos husira? Tegnap reggel megkívántam, és kitaláltam, hogy megcsinálom a patisszonnal, hátha úgy is finom. Hál' isten az. Így született meg a Patisszonos husi.

 

Gyakorlatilag ugyanúgy készült, mint a zöldbabos, vagyis apróra vágott hagymát olívaolajon dinsztelni kezdtem, majd lehúztam a platniról, hozzákevertem pirospaprikát és visszatettem a tűzre. Rádobtam a felkockázott, besózott csirkemellet és addig pároltam, amíg kifehéredett az egész. A csirkemell, főleg, ha apróra van vágva, nagyon gyorsan megfő, úgyhogy amint nem tűnt már nyersnek (persze attól még, hogy kívül fehér, belül még nyers...), hozzá tettem az előzetesen felkockázott és jól besózott patisszont. A patisszonnak nem kell annyi idő, mint a zöldbabnak, sokkal hamarabb kész lettem ezzel, mint azzal szoktam. Mikor megpuhult, hozzákevertem a lisztes tejfölt (a zöldbabhoz nem mindig kell liszt, de ehhez igen, mert elég sok levet ereszt a patisszon), és egy kis petrezselymet.

 

A teszter a zöldbaboshoz mindig szokott kenyeret enni, de mivel nem volt itthon, csak egy zsömle, amit másnap hajnalban szendvics formájában visz a munkahelyére reggeli gyanánt, főztem neki rizst hozzá, de nekem egytálételként is tökéletes volt.

 

Kell hozzá: 1 db patisszon, 40 dkg csirkemell filé, egy fej vöröshagyma, egy nagy doboz tejföl 2/3-a, só, petrezselyem

Szólj hozzá!

Címkék: csirke hús zöldséges szárnyas egytálétel főétel csirkemell patisszon apróra vágott hagymát... mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr702311765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása