Mikor egy évre visszaköltözünk anyukámhoz, egyszer rohanva készítettem egy zöldséges pulykaragut, aminek férjemnél akkora sikere volt, hogy azóta is nyaggat, csináljam újra. Egy a bibi: nem emlékszem, pontosan mi volt benne a pritamin paprikán és a húson kívül. A férjem szerint paradicsom és talán cukkini, úgyhogy ezekkel álltam neki a főzésnek, immáron saját, különbejáratú, ám némiképp felújítandó konyhámban. Mondanom sem kell, a végeredménynek köze sem volt ahhoz, amire számítottunk, de mint mondottam már sokszor, ezeket a zöldséges húsos ragukat nem lehet elrontani, mindig finom lesz.
Apróra vágott hagymával kezdődött a dolog, amire rádobáltam a felkockázott, besózott pulykahúst (comb) és fehéredésig főztem. Aztán hozzáadtam a kockára vágott paradicsomot és mikor az már majdnem szétfőtt, a félkarikára vágott cukkinit is. Majdnem készre főztem, mikor belekerült a csíkokra vágott pritamin paprika is (arra emlékeztem, hogy a múltkor sikerült nagyon szétfőznöm a paprikát, úgyhogy csak a legvégén szabad belerakni, mert teljesen máshogy viselkedik, mint a sima tv paprika). Mikor minden puha volt és ínycsiklandó, elkezdtem gondolkodni, milyen fűszert tehettem vajon bele a múltkor. Végigvettem, anyukámnál egyáltalán mi lelhető fel és végül arra jutottam, majorannától nem lesz baja. Egy keveset szórtam hát bele abból, majd felöntöttem tejszínnel az egészet.
Köretnek barna rizst készítettem, az új kedvencemet. Mázli, mert egészséges is.
2 személyre:
30 dkg pulyka apróhús (vagy csirke vagy sertéscomb vagy lapocka, vagy voltaképp bármi)
1 közepes pritamin paprika
1 kisebb cukkini
1 szem paradicsom
2 dl főzőtejszín
só, majoranna
1 bögre barna rizs
Reakciók