Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Nana-féle meggyes piskóta cseresznyével

2011.05.31. 15:22 :: _hugi

Érik a cseresznye. Szerencsére van a telkünkön, Magyarkeszin egy nagy, meg egy kisebb fa. Édesapám és a bátyám a kicsiről le is szedtek egy vödörrel, és igaz, hogy mind nagyon szeretjük, akkora mennyiség, hogy muszáj volt egy-két felhasználási módot kitalálni (pláne, hogy én speciel nem nagyon eszem semmit, csak várom, hogy végre kioperálják a bölcsességfogaimat). Pl. a piskótát, amit ugyan Nana meggyel készített mindig, cseresznyével is ugyanolyan finom, kicsit édesebb, ennyi. Úgyhogy gyorsan össze is dobtunk anyukámmal egy tepsivel, mert állítólag neki sosem sikerülnek a piskóták, ellenben velem, úgyhogy együtt csináltuk, az alábbiak szerint.

6 tojást ketté választottunk, a sárgáját negyed kiló cukorral kikevertük, majd hozzáadtunk 6 ek. vizet, és 20 dkg lisztet. A fehérjéket felvertem a kézi mixerrel (lustaság + fogfájás indokolja a géphasználatot), majd az előbb leírt masszához kevertük, szigorúan egy irányba, hogy ne törjön össze a hab. Gyakorlatilag ennyi, a tepsit kibéleltük sütőpapírral, beleöntöttük a tésztát.

A cseresznyét anyukám már előzetesen kimagozta, jó pirosak is lettek az ujjai, és lecsöpögtette. Persze leve attól még marad bőven, úgyhogy zsemlemorzsába kell forgatni, hogy ne áztassa el a piskótát. Irreálisan sok zsemlemorzsa kell ehhez, nem szabad, hogy tocsogjon, mikor megrázza az ember a tálban a gyümölcsöt. Ha kész, egyszerűen rászórjuk a tésztára, kicsit  benyomkodjuk, és betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 180 fokra, ahol 25-30 perc alatt készre sül.

A tetejét megszórtuk vaníliás cukorral, és felvágtuk tenyérnyi kockákra. Gyakorlatilag azonnal elfogyott.

 

Összefoglalva:
6 tojás
25 dkg porcukor
6 ek. víz
20 dkg liszt
cseresznye minél több, annál jobb
vaníliás cukor

Szólj hozzá!

Címkék: cseresznye sütemény nana tepsis

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr292942556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása