A legegyszerűbb, amit feltétként és főételként egyaránt fogyaszthatunk, ráadásul négy emberre egy háztartásban még jó ötlet is. Több napig eláll, kombinálható más ízekkel, sosem unalmas, magában is finom. És mondom, végtelenül egyszerű.
Vesz az ember x darab pulykacombfilét. Én most kettőt vettem, egyrészt, mert alsó combból volt és az kisebb, másrészt meg négy embernek ez 2-3 napig elég lesz, kb. egy kiló volt.
Megmostam, jól besóztam, és az egyikre majorannát, a másikra rozmaringot tettem. Betettem egy jénaiba és betoltam a sütőbe. Nem kell alá külön zsiradék, kb. egy-másfél óra alatt megsül, fél úton meg kell fordítani, de amúgy nem kell hozzányúlni.
Persze bármilyen más fűszerezéssel is lehet, fokhagymásan vagy akárhogy, nagyon finom lesz, mert comb valója miatt nem lesz száraz, mint pl. egy csirkemell.
Körettel mellette komplett vacsora, de jó főzelék mellé is, sőt, reggelire szendvicsbe is tökéletes.
Reakciók