Az előző posztban olvashattak a zöldségözönről, ami ért minket, igyekeztünk különböző módon felhasználni a cukkinit/patisszont, így kitaláltam egy ragut, amivel a natúr szeletet fel lehet dobni.
Ha nulláról találok ki valami ételt, mindig az befolyásol a legjobban, hogy mit találok a hűtőben. Újabban mindig van benne bacon, ami eddig ritkaság számba ment, úgyhogy általában beleteszem a készülő kajába, ahogy ebbe is, hiszen gyakorlatilag nincs olyan, aminek ne tenne jót egy kis szalonna.
Fogtam hát a kockázott bacont, és beledobtam egy edénybe, hogy zsírjára pirítsam. Ezután hozzádobtam egy fej felkockázott vöröshagymát, és megdinszteltem. Mikor üveges lett, melléraktam a rengeteg meghámozott, kimagozott és felkockázott patisszont, illetve a csak simán felkockázott cukkinit. Megsóztam, törtem rá frissen borsot, majd közepes fokozaton fedő alatt megpároltam. Elég sok levet eresztett, mire megpuhult, úgyhogy kicsit fedő nélkül is főztem, hogy elpárologjon. Amikor készre puhult a zöldség, felöntöttem 2 dl tejszínnel és összeforraltam, majd egy tojássárgáját is hozzákevertem, hogy sűrűbb, szaftosabb legyen. A végén ehhez is tettem a friss tárkonyból, megvártam, míg még egyet rottyan a fazékban, és kész.
Anyukámmal mi csak ezt ettük a natúr szelet mellé, mivel elég laktatónak nézett ki, és az is volt végül. A fiúk ettek hozzá sült krumplit is. Ízlés, és gyomorkapacitás kérdése a dolog.
15 dkg kockázott bacon szalonna
1-2 fej vöröshagyma
2-3 kisebb cukkini
1 kisebb patisszon
2 dl tejszín
1 tojássárgája
só, bors, tárkony
Reakciók