A kukoricás csirkeragulevest a blogon már olvasható tárkonyos raguleves helyett készítettem. Az újítás abból a drámai okból volt szükséges, hogy nem volt itthon borsó. Végeredményben azért nagyon hasonló lett a dolog, de az elkészítés itt-ott különbözött.
Kapásból máshogy láttam neki az egésznek, mert csirkemell volt az alapanyag, és az olyan hamar megfő, hogy nem kell előre félig megfőzni. Úgyhogy apróra vágott hagymát kicsi olajban megdinszteltem, majd rádobáltam a kockára vágott csirkemellet, és egy kicsit pároltam. Felkarikáztam 3 szál sárgarépát és hozzátettem a husihoz, 2-3 percig kavargatva hagytam párolódni, majd felöntöttem vízzel az egészet, és közepes lángon főzni kezdtem. Félig kész volt a répa, mikor beleöntöttem az egész doboz kukoricát, levével együtt, illetve egy kevés szárított zellerlevelet tettem hozzá. Megsóztam, megborsoztam és készre főztem.
Mikor kész lett, egy nagy doboz tejfölben elkevertem egy evőkanál lisztet, majd rámertem a levesből egy kanállal, összekevertem, majd beleöntöttem a levesbe. Jó sok tárkonnyal fűszereztem, és mivel nem volt itthon citrom, tárkonyecettel savanyítottam.
fél kg csirkemellhez:
1 fej vöröshagyma
3 szál sárgarépa
egy nagy konzerv (340 g) csemegekukorica
egy nagy doboz tejföl
3-4 zellerlevél
só,bors, tárkony, tárkonyecet (vagy citromlé)
víz ízlés szerint, amennyire sűrű levest szeretnénk
Reakciók