Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Nem is muffin

2012.02.07. 19:22 :: _hugi

Na jó, azért mégis csak az...

 A baconbe tekert újhagymás rösztimuffin története.

 

Ismétlésképp: Egy szép karácsonyi napon, a múlt évben, hozzájutottam a muffinos könyvhöz. Egy ültő helyemben kiolvastam, és megjegyeztem vagy 20 félét, amelyet el akartam készíteni. Nos, rögtön az első helyen állt a baconös rösztimuffin, és a velem egy háztartásban élők mind helyeseltek, szerintük is azt nagyon gyorsan süssem meg. Telt-múlt azonban az idő és én már négy másik fajta muffint készítettem, sehol a röszti. Aztán vettem bacont és elhatároztam: egy életem, egy halálom, most már aztán megsütöm a baconös muffint!

Nincs még nagy tapasztalatom muffin-téren, de annyit már tudok: gyorsan elkészíthető és egyszerű, legyen szó akár az édes, akár a sós verziójáról. Nos, ennek a rösztimuffinnak egyetlen pepecselős része van: a krumplireszelés. Ugye ott kezdődik, hogy meg kell pucolni, és aztán még reszeljük is le... szép. Ha ezen túl vagyunk, akkor viszont máris bekapcsolhatjuk a sütőt 180 fokra, mire bemelegszik, kész lesz a tepsibe való.

A reszelt burgonyát egy tálba öntöttem, majd felkarikáztam 3 nagy szál újhagymát és hozzákevertem. Bevallom, kétségeim voltak a végeredményt illetően, de higgyék el, lett belőle valami, tényleg. A krumplihoz és a hagymához hozzáadtam 2 kiskanál sütőport, illetve 3 púpozott evőkanál lisztet. Összekevertem, majd beleütöttem két tojást is, és jól összedolgoztam. Ezután jöhettek a fűszerek: sok só (mert a krumpli ugye magába szívja rendesen, ha elsóznak egy pörköltet, nyugodtan dobjanak bele egy szem hámozott burgonyát, megjavítja), bors és a burgonyához jól passzoló rozmaring.

A mufinsütő mélyedéseibe körbe bacont raktam (őszintén szólva csak félkörbe, mert nem volt, csak 6 szelet a tizenkét lukra), majd belekanalaztam a krumplis masszát, szépen elosztva.

 

Fél órát sült, utána kivettem a sütőből és még 5 percig állni hagytam a formában, utána kihalásztam őket. Annak ellenére, hogy a tepsit olajjal megkentem, mégis beleragadt egy kicsit, de nem volt vészes, talán az lenne az ideális, ha teljesen kibélelném a lukakat szalonnával. Legközelebb majd így lesz.

 

Ízre elég finom, sőt, mi több, nagyon jó, a rozmaring a baconnel tökéletes ízharmóniát ad, a burgonyás "tészta" pedig köretként is kipróbálandó.

 

fél kg burgonya
2 tojás
3 szál újhagyma
2 kiskanál sütőpor
3 ek. liszt
rozmaring
só, bors
annyi szelet baconszalonna, ahány db muffint akarunk sütni

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya tojás hagyma muffin bacon sós sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr684076054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása