Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Zakuszkás gomba

2013.02.26. 10:32 :: _hugi

DSCN9416_.jpg

Ismét egy új, általam kitalált étel receptje következik. Ráadásul rendhagyóan egy vegetáriánus, kifejezetten kímélő, és finom fogásról van szó, ami fogyasztható reggel, délben és este is, mert még a gyomorhoz is jó. A gomba kicsit olyan, mint a bacon, bármivel párosítjuk, csak jót hozhatunk ki belőle. A töltött gomba mindig hálás étel, volt is már ilyen az Eat at Hugi's-on, és garantálom, lesz is, sok-sok mindent szeretnék még gombába tuszkolni.


A recept pofonegyszerű, gyorsan elkészíthető és relatív olcsó.

Fogtam a sok gombámat, megmostam és kiszedtem a tönkjeit, majd fejjel lefelé, hogy rám tátogjanak a kalapok, egy hőálló tálba sorakoztattam őket. A kalapokat szép sorban megtöltöttem csurig egy előre vásárolt, ámde házi készítésű zakuszkával.

DSCN9413_.jpg

Budapesten egyre több boltban lehet amúgy már kapni zakuszkát, finomak is, de hát mindenből a házi a legfinomabb, pláne, ha mi magunk csináljuk (2013-ra egészen konkrét tervem ez is, majd a szezonjában). Addig is be kell érni a mindenféle nénivel-bácsival, akik többek között vasárnaponként a Szimpla kertben, a termelői piacon árulnak saját zakuszkát, nem is drágán (700-900 Ft/üveg), viszont finom és mindent meg lehet kóstolni, mielőtt megvennénk, vagy mégsem vennénk meg.
Illetve a 13. kerületben, a Hegedűs Gyula utca 7. szám alatt van egy ici-pici erdélyi (csíkszeredai) boltocska, és hoznak kintről 3-4 féle zakuszkát, babostól a padlizsánosig. Náluk drágább, 1000 Ft egy üveg, de megéri, higgyék el.

Szóval kiskanállal jól megtöltöttem a gombafejeket, rájuk szórtam egy vagon reszelt sajtot és egy kevés olajat öntve alájuk, a sütőbe toltam. 180 fokon légkeveréssel 20 perc alatt elkészül.

DSCN9417_.jpg

Mi mennyi:
20 dkg gomba (ha kisfejűek, de ha nagyobbat akarunk, akkor persze vehetjük darabra is, 5 tenyérnyi gomba kb 40 dkg) 120 Ft
fél üveg zakuszka 350 Ft
10 dkg reszelt sajt 150 Ft
összesen 700 Ft

Köretként mellé én rizst tudnék elékpzelni, az még vagy 30 Ft, a képen látható rizi-bizi lehet, megvan 100 is. (egy bögre rizs, fél bögre fagyasztott borsó,kicsi olaj vagy zsír, 1,5 bögre víz)

Szólj hozzá!

Címkék: gomba zöldséges vegetáriánus zakuszka mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr635006314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása