Ismét megpróbáltunk pogácsát sütni. Azt kell, hogy mondjam, javuló tendenciát mutat a dolog, klasszisokkal jobb lett ez az adag, mint a múltkori.
Amit máshogy csináltunk: több tejföl (egy pohárral tettünk bele, de még ez sem volt elég), kevesebb liszt (a fél kilónál egy kicsivel), több só (egy evőkanyálnyi legalább belement), darabosabb töpi, vastagabb tészta.
Ezen kívül amit kényszerből máshogy kellett csinálnunk: nem kelesztettük meg előre az élesztőt, mert nem volt itthon tej, és lusták voltunk lemenni a boltba, ezért belemorzsoltuk a tésztába és kitettük állni az erkélyen a melegbe kb. fél órára. Így is megkelt, szinte mindegy, hogyan csináljuk.
Az eredmény még nagyobb sikert aratott, nem lett annyira száraz, a töpörtyűk nagyobb hangsúlyt kaptak, magasabbak lettek a pogácsák, mivel vastagabbra nyújtottuk (egy ujjnyira) a tésztát, mint legutóbb, ennek köszönhetően sokkal jobban látszott, hogy leveles tészta lett, a hajtogatások mentén több darabba lehetett szedni.
Jövő héten újra próbálkozunk, és felvesszük az étlapra a Nana féle sajtos pogácsát is.
Reakciók