Új taktikát választottunk a túlélésre: az itthon lévő, kamrában elfeledve várakozó ételeket készítem el, ahogy tudom, így spórolva annyit a koszton, hogy havi 30000 (!) forintból ketten kijöjjünk. Döbbenetes, akit érdekel, szívesen mesélek a háztartásról, e-mailben nyugodtan lehet keresni, sőt, tervezek egy ilyen jellegű bejegyzést is, végigszámolva az egészet és bemutatva, mit és mennyiért fogyasztunk egy hónapban anélkül, hogy éhen halnánk, de nem is kenyér + víz kombót teszünk az asztalra (ahogy azt a bejegyzésekből láthatják).
Szóval kutattam a kamrában, fagyasztóban és találtam jó sok babapiskótát és jó sok tojásfehérjét. Édességet amúgy is ritkán eszünk, úgyhogy kitaláltam egy desszertet ezekből, mindössze egy pudingot kellett hozzá beszerezni, illetve tejet.
A babapiskóták egyik oldalát mézes tejbe mártogattam és tejes felükkel felfelé egy tepsibe sorakoztattam őket. Ráhalmoztam és szépen elsimítottam az előzőleg elkészített pudingot (Gála, étcsokis, csokidarabokkal, főzés nélkül 5 perc alatt megvan). A pudingra szintén félig mézes tejbe áztatott piskótákat tettem, áztatott felükkel fölfelé. Keményre felvertem a tojásfehérjéket és ráhalmoztam a piskótákra, jó magasan. Betettem a sütőbe, alsó-felső sütéssel 160 fokra, 10 percre, hogy a teteje megbarnuljon, de ne égjen meg.
Nagyon finom, nagyon kis könnyed sütemény, amely hamar elkészül és mindenki kedvence lehet.
20x30 cm-es tepsihez:
~20-25 db babapiskóta
1 csomag Gála puding
fél liter tej + az áztatáshoz 1 dl
1 ek. méz
tojásfehérje ízlés szerint, a képen látható magassághoz 8-at használtam (ennyi volt a fagyasztóban)
Reakciók