Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Tojáskrém

2010.10.05. 10:58 :: _hugi

Már a kőrözött posztjában elhangzott, hogy létezik, most jutottam el odáig, hogy el is készítsem. A teszter tojáspástétomnak hívja, mert otthon az ehhez hasonlót úgy nevezik, én kitartok a krém használata mellett. Borzasztóan egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom feltét kenyérre, abonettre, vagy akár tortilla chipset belemártogatva is jó lehet.

Elkészítésének leghosszabb momentuma, amíg a tojás megfő. A rakott krumpli kapcsán már említettem, hogy meg kell várni, amíg felforr a víz, és utána még 10 perc. Persze elfoglalja magát az ember addig, nem arról van szó, de unalmas dolog kemény tojást főzni. Na, de amikor elkészül, indulhat a lényegi munka, sokat mondok, ha azt állítom, 5 perc alatt megvan.

 

Felaprózunk egy kis fej hagymát (általában még sok is, van, hogy elég a fele, vagy a 2/3-a), egy tálba tesszük, felkockázunk 2 kemény tojást, hozzá tesszük, majd rányomunk egy kis tubus krémsajtot. Jól összekeverjük és egy kevés borssal ízesítjük, só ízlés szerint mehet bele, de általában a krémsajt elég sós, ezért utólag nem kell hozzá tenni. Lényegében ennyi, kész is van, szerintem inkább csak 3 perc, és máris örül a fiú, mosolyogva tervezi a másnapi szendvicsébe, persze jó vastagon kenve.

 

Érdemes a felhasználás előtti estén megcsinálni, mert reggelre lesz igazán jól kenhető.

Egy nem túl nagy, de pár szendvicsre elegendő adaghoz: 2 db tojás, 1 tubus krémsajt (100g), egy kis fej hagyma (2/3-a, ízlés szerint), bors 

Szólj hozzá!

Címkék: tojás sajt krém hidegkonyha apróra vágott hagymát... mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr932346110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása