Már a kőrözött posztjában elhangzott, hogy létezik, most jutottam el odáig, hogy el is készítsem. A teszter tojáspástétomnak hívja, mert otthon az ehhez hasonlót úgy nevezik, én kitartok a krém használata mellett. Borzasztóan egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom feltét kenyérre, abonettre, vagy akár tortilla chipset belemártogatva is jó lehet.
Elkészítésének leghosszabb momentuma, amíg a tojás megfő. A rakott krumpli kapcsán már említettem, hogy meg kell várni, amíg felforr a víz, és utána még 10 perc. Persze elfoglalja magát az ember addig, nem arról van szó, de unalmas dolog kemény tojást főzni. Na, de amikor elkészül, indulhat a lényegi munka, sokat mondok, ha azt állítom, 5 perc alatt megvan.
Felaprózunk egy kis fej hagymát (általában még sok is, van, hogy elég a fele, vagy a 2/3-a), egy tálba tesszük, felkockázunk 2 kemény tojást, hozzá tesszük, majd rányomunk egy kis tubus krémsajtot. Jól összekeverjük és egy kevés borssal ízesítjük, só ízlés szerint mehet bele, de általában a krémsajt elég sós, ezért utólag nem kell hozzá tenni. Lényegében ennyi, kész is van, szerintem inkább csak 3 perc, és máris örül a fiú, mosolyogva tervezi a másnapi szendvicsébe, persze jó vastagon kenve.
Érdemes a felhasználás előtti estén megcsinálni, mert reggelre lesz igazán jól kenhető.
Egy nem túl nagy, de pár szendvicsre elegendő adaghoz: 2 db tojás, 1 tubus krémsajt (100g), egy kis fej hagyma (2/3-a, ízlés szerint), bors
Reakciók