Hosszú hallgatás után újra jelentkezem, méghozzá süteménnyel!
Amikor becsöngetett a tesóm meg apukám, hogy hoztak nekünk almát, örültem. Aztán felhozták mind a 15 kilót. Na, gondoltam, akkor sütni tanulok. Persze internetes segítséget igénybe véve próbálgattam kitalálni, hogy milyet is készítsek. Nagyon sok receptet találtam almából, egyelőre ennek, a félig kakaós almás sütinek van sikere.
A recept, amit találtam, nagyon bénán írta le, hogy miből mennyi kell, mindent evőkanálban számolt, borzasztó időigényes így a dolog, úgyhogy a második adagnál már lemértem, hogy normális emberi mértékegységben számolva mennyi minden kell a sütibe. Lássuk, egészen átlagos recept-formátumban:
20 dkg liszt
25 dkg cukor
15 ek. olaj
1 dl tej (1/3 bögre, 20 ek.)
1 tasak sütőpor
2 tojás
1 ek. kakaópor
2-3 alma
darabolt dió
A tojásokat a cukorral habosra kevertem a szuper kézi mixeremmel, majd hozzákevertem az olajat. Ez a kutyulék ment hozzá a liszthez és a sütőporhoz, a tejjel együtt simára kevertem. Ennek a tésztának a felét beleöntöttem a kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd meghámoztam és felkockáztam az almákat és egyenletesen eloszlattam a tésztán. A maradék tésztához hozzákevertem a kakaót, és beleöntöttem a tepsibe, rá az almákra. A tetejére rászórtam a diót és mehet is a sütőbe.
A recept azt írta, 200 fokon 20 perc alatt kész, nekem az első adag totál nyers maradt középen, úgyhogy én azt mondom, kb. fél óra kell neki. Frissen, forrón a legjobb, én azért szeretem, mert a rétegek miatt nem unalmas. És nem mellesleg mindennel együtt egy órán belül kész van, és meglepően kevés koszos edény marad utána.
Reakciók