Utazásaink kötelező eleme A sajtos. Ha én utazom, anyukám csinál nekem, ha a teszter utazik, én csinálok neki. Ez utóbbi eset állt fenn, mivel hogy a teszter síel, és bár ilyenkor én mindig nagyon szomorú vagyok, csinálok neki útravalót. Sajtosat.
Egyszer ez a sajtos megmentett minket Rovinj-ban, mert volt két székelykáposzta-konzervünk, ami meglehetősen rossz volt egyébként, és tejfölt sikerült hozzá venni, hogy elnyomjuk az ízét, de kenyeret egyszerűen nem tudtunk szerezni. Úgyhogy sajtossal ettük a székelykápot, talán jobb lett volna, ha csak a sajtosat... úgyhogy erre visszagondolva mindig csinálok a síelőknek egy adaggal, nehogy éhen haljanak külföldön.
Igazából ez annyira egyszerű, hogy szinte szót sem érdemel, főleg, hogy nem sokkal bonyolultabban ugyanilyet, de finomabbat is lehet készíteni (na majd megcsinálom és akkor felkerül ide).
Szóval az ember (vagy a teszter) szépen vesz egy mirelit leveles tésztát. Megvárom, míg felenged. Liszten kinyújtom 1-2 mm vastagra, megkenem tojással (most egy egésszel, de lehet csak fehérjével, vagy csak sárgájával, ki hogyan szokta), rászórok egy hadseregnek elég sajtot, majd felvágom hosszúkás darabokra (pizzavágóval, mert derelyevágóm nincs).
Jól előmelegített sütőben, 220-230 fokon, sütőpapíron kb. negyed óra alatt elkészül. Ennél egyszerűbb és gyorsabb egyszerűen nincs. Csak a készen vett dolgok...
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott levelestészta (ált. 500 g)
kb. 30 dkg sajt
1 tojás
Reakciók