Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Csirkés cézár saláta, kissé magyarosan

2011.07.20. 11:39 :: _hugi

Könnyű saláta a meleg nyári estékre

 

A saláta nem csak azért jó választás nyáron, mert a nagy melegben csökken az étvágyunk és sokan kirohannánk a világból egy lábosnyi gőzölgő csülökpörkölttől, hanem azért is, mert az elkészítése során nem kell túl sok időt eltölteni a forró tűzhely mellett. Nem vagyok egy nagy salátás, és mindig kétkedve ülök asztalhoz, ha kizárólag ilyesmit lehet fogyasztani, de tényleg annyira finom, és annyira jól esik, hogy nem is hiányzik semmilyen meleg étel.

Először a csirkemellet érdemes megcsinálni, hogy legyen ideje kihűlni (mondjuk, 40 fokban ez kevéssé jöhet össze, de annyira kihűlhet, hogy össze lehet keverni a salival). Kockákra vágtam a husit, besóztam és kevés olívaolajon, magas hőfokon hirtelen kisütöttem, majd félreraktam mind a husit, mind az olajos szaftját, ami kisült belőle.

Ezután összeraktam a zöldségeket. Mindent megmostam, majd felkockáztam a paradicsomokat és az uborkákat, felaprítottam a jégsalátát. A salátánk magyaros jellegét a lilahagyma adta, felkarikáztam és többi zöldséggel az egészet egy nagy tálban összekevertem, majd hozzáraktam a kisütött csirkemellkockákat is, azzal is összeforgattam, majd betettem a hűtőbe.

 

Ezután elővettem a félrerakott serpenyőt az olajjal, alágyújtottam és mikor felforrósodott, rádobáltam a zsemlekockákat. Mire ez kész lett, a saláta is elég hideg volt, mehettünk teríteni. A zsemlekockát külön szoktuk tálalni, hogy ne szívja meg magát a salátából.

Az öntetet házilag kellene csinálni, tudom, de ott még nem tartok, és nyáron oda az élvezet, ha még azt is kavargatni kell a 40 fokban. Úgyhogy vettünk egy Cézár salátaöntetet, és még korábbról volt egy kicsi maradék Ezersziget salátaöntet, ezekkel öntöttük nyakon a vacsorát.

 

Ezen kívül még jó lenne parmezán sajttal is megszórni a tányéron az adagot, de mi ezt a többféle sajtból készült egyveleget szoktuk venni, amit a fenti képen is láthatnak.

 

Egy egész csirkemellhez:
5-6 szem paradicsom
2 db kígyóuborka
1 fej jégsaláta
1-2 zsemle (3-4 szelet kenyér)
1 fej lilahagyma

Szólj hozzá!

Címkék: csirke saláta hús zöldséges paradicsom uborka sajt csirkemell lilahagyma mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr323082685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása