Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Tárkonyos raguleves

2011.08.22. 13:50 :: _hugi

Újra felütötte fejét az Erdély-mániánk, és kitaláltuk, hogy főzünk csorba levest. De aztán rájöttünk, hogy nincs hozzá minden itthon, úgyhogy Tárkonyos raguleves lett belőle. Kicsit hasraütés-szerűen készült, de nagyon finom és tartalmas levest főztem.

 

Először is felkockáztam a sertéscombot, megsóztam, majd jó sok vízben főzni kezdtem. Amíg fődögélt, előkészítettem a zöldségeket: apróra vágtam egy fej vöröshagymát, megpucoltam a sárga- és fehérrépákat, majd felkarikáztam. Végiggondolva, mit lehetne még beletenni, kinyitottam egy konzerv zöldborsót is. Mikor a hús már több, mint félig kész volt, beledobáltam a hagymát és a répákat a vízbe. Együtt főztem őket addig, míg a zöldség is gyakorlatilag készre főtt. Ekkor öntöttem bele a zöldborsót (na persze, ha a friss lett volna, a répákkal együtt került volna a levesbe, de a konzerv borsó gyakorlatilag késztermék). Főztem még együtt egy kicsit őket, majd jöhetett a fűszerezés. Beleöntöttem egy doboz tejfölt a levesbe, jól elkevertem, hogy ne legyen csomós, majd megsóztam, megborsoztam. Ezután következett a lényeg: a tárkony. Nem sajnáltam belőle, de azért óvatosan kell bánni vele, mert ha túl sok, akkor végül semmi más ízt nem lehet érezni majd. Friss citrom levével savanyítottam rajta, és sok-sok kóstolás után elértem a kívánt ízhatást (hol sótlan volt, hol kevés volt a citrom, tárkony, stb-stb.).

 

Meglepően kevés hozzávalóból meglepően nagy adag leves született:
fél kg sertéscomb
1 kis fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
egy konzerv zöldborsó
egy kis  pohár tejföl
egy fél citrom levének kb. a fele
só, bors, tárkony

Szólj hozzá!

Címkék: leves répa disznó hús citrom zöldséges sertés zöldborsó sertéscomb tejfölös fehérrépa mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr913145229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása