Már jó párszor dicsőítettem a rakott ételeket, sok verzióról szóltam már itt a blogon, íme egy újabb: rakott savanyú káposzta. Egyszerű, gyors, finom, téli, olcsó.
Egy tepsibe leraktam a házi készítésű (nagybátyámék, Krúdy receptje szerint) savanyú káposztát. Betakartam az előzőleg készre főzött rizzsel, majd az előzőleg apróra vágott hagymán, paprikásan, borssal, sóval ízesített, vagyis pörköltnek elkészített darált hússal. Végül újra egy káposztaréteg és jó sok tejföl. 200 fokon, bő egy óra alatt sült meg.
A tányéron szokás szerint extra tejföllel nyakon öntöttük.
7-8 marék káposztához:
fél kg darált hús (elkészítéséhez 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors)
egy bögre rizs
egy nagy doboz tejföl
Reakciók