Apukám után szabadon
Mivel apukám nem ír receptes blogot, így kénytelen voltam én is elkészíteni, amit kitalált, hogy feltegyem ide. Vonalakra vigyázóknak ajánlom köret helyett, de egy jó film közben elmajszolni is jó lehet, szerintem, a chipsnél mondjuk biztosan jobb. Ismét egy egyszerű és finom valami jön.
A ruszlival az a baj, hogy nagyon finom, de az üveg alján mindig marad 2 db, amit már nem kíván az ember és végül az aranyhalak mellett végzi a csatornában. Na, ennek most vége, okos felhasználás következik.
A maradék ruszlit (no, persze vehetünk kifejezetten erre a célra is, de az elejét úgyis megeszi az ember magában) kockákra vágtam és egy tálba tettem. Ugyanígy a 2 fej gombát is kockákra vágtam, és hozzátettem a halhoz, majd az egészet leöntöttem a ruszli levével. Letakarva egy napra betettem a hűtőbe.
Másnap elővettem, leöntöttem róla a levet, majonézt kevertem hozzá és voilá!
(A majonéz házilag való elkészítése egyébként pofonegyszerű dolog, és így biztos, nem kerül bele egy darab E-szám sem: egy tojás sárgájához hozzárakunk egy ek. mustárt, elkeverjük, majd olajat szépen lassan, kis adagokban hozzákeverve majonéz lesz belőle, a megfelelő só-citrom-cukor arányának eltalálásával. Megjegyzendő: a mustárnak az a lényege, hogy így nem kell tényleg cseppenként beletenni az olajat, hanem mehet evőkanalanként.)
Reakciók