Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!
Apukám után szabadon
Mivel apukám nem ír receptes blogot, így kénytelen voltam én is elkészíteni, amit kitalált, hogy feltegyem ide. Vonalakra vigyázóknak ajánlom köret helyett, de egy jó film közben elmajszolni is jó lehet, szerintem, a chipsnél mondjuk biztosan…
Újabban egyre több halat és zöldséget eszünk, így a gasztronómia egy újabb ajtaja nyílt meg előttem. A hal beszerzéséről annyit, hogy ha nem fagyasztott, akkor mindenképp ajánlatos - bárhova is megyünk - a délelőtti órákban elintézni, délutánra a kirakott halak már nem túl…
A kukoricás csirkeragulevest a blogon már olvasható tárkonyos raguleves helyett készítettem. Az újítás abból a drámai okból volt szükséges, hogy nem volt itthon borsó. Végeredményben azért nagyon hasonló lett a dolog, de az elkészítés itt-ott…
Már jó párszor dicsőítettem a rakott ételeket, sok verzióról szóltam már itt a blogon, íme egy újabb: rakott savanyú káposzta. Egyszerű, gyors, finom, téli, olcsó.
Egy tepsibe leraktam a házi készítésű (nagybátyámék, Krúdy receptje szerint) savanyú…
Reakciók