Újabban egyre több halat és zöldséget eszünk, így a gasztronómia egy újabb ajtaja nyílt meg előttem. A hal beszerzéséről annyit, hogy ha nem fagyasztott, akkor mindenképp ajánlatos - bárhova is megyünk - a délelőtti órákban elintézni, délutánra a kirakott halak már nem túl bizalomgerjesztők. Persze biztos a piaci a legjobb, de nem szégyellem bevallani, hogy legutóbb az Auchanban vettünk akciósan afrikai harcsafilét. Az afrikai harcsával Gábor barátomnál ismerkedtem meg, egy grillezős bulin, és elég gyorsan elnyerte a tetszésem. Most azonban nem az ő szokásos fokhagymás-citromos halszeleteit készítettem el, hanem teljesen máshonnan közelítettem meg a dolgot.
A halat kockákra vágtam, megsóztam és fokhagymanyomóval zúzott fokhagymába forgattam. Ezután paprikás lisztben meghempergetve kevés olajon, hirtelen kisütöttem.
Köretként párolt zöldbabot készítettem hozzá.
Gyors, könnyen és nagyon gyorsan elkészíthető, teljes értékű ebéd vagy vacsora, bátran ajánlom mindenkinek!
fél kg afrikai harcsafilé
3 gerezd fokhagyma
só
liszt
pirospaprika
Reakciók