Majdnem főztem egy vegetáriánus vacsorát...
...de rájöttem, hogy ha teszek bele bacont, finomabb lesz. És tényleg. Kaptunk nagynénémtől egy szakácskönyvet, az a címe, hogy "550 remek recept". Egyből bejelöltünk vagy húszat, tényleg annyira remek. És a címe is, örülök, hogy a remek szót lehet még nem pejoratív felhanggal használni. Úgy gondoltuk, mivel cukkinimánia pusztít a családban (ahogy erről volt már korábban szó), hogy elsőként a tejszínes-cukkinis spagettit fogjuk tesztelni.
Első körben feltettem sós vízbe főni a spagettit, aztán nekiláttam a lényegnek. Apróra vágtam a vöröshagymát, és olívaolajon dinsztelni kezdtem. Amíg üvegesre változott, felvágtam a cukkinit, méghozzá csíkokra. Először keresztbe, majd hosszába félbevágtam, majd hosszanti irányba felcsíkoztam. Rádobtam a hagymára, megsóztam és addig pároltam fedő alatt, amíg megfonnyadt. Ezután megborsoztam, és hozzáadtam a tejszínt és egy jó adag petrezselymet. Eközben jöttem rá, hogy milyen tuti lett volna, ha bacont is pirítok alá, na mindegy, de aztán rájöttem, hogy végül is úgy is jó lesz, ha külön csinálom. Úgyhogy a tejszínnel még rottyant egyet a cukkini, aztán összeöntöttem a már kifőtt és leszűrt tésztával, elmostam a tálat és gyorsan pirítottam a baconkockákat. Azt is hozzákevertem a tésztához és kész is.
A tányéron még sajttal megszórtuk, igazán remek vacsora volt, de tényleg.
6 személynek (mi 4-en vacsoráztunk belőle, és maradt másnapra 3 zónaadag ebéd):
40 dkg spagetti
2 közepes (~20-22 cm) cukkini
2 közepes fej vöröshagyma
10 dkg kockázott bacon
2 dl tejszín
petrezselyem és reszelt sajt ízlés szerint
só, bors
Reakciók