Az étel neve mellett látható római egyes a variálhatóság lehetősége miatt került oda. Pulykából ugyanis gyakran veszek a piacon apróhúst (ezek ilyen combról, mellről származó nyesedékek). Mivel a zöldségek alapvetően szezonálisak, így a lehetőségek végtelenek, és tervezem a különféle pulykaraguk elkészítését. Legutóbb répával és gombával főztem egyet.
Sok mesélni való nincs rajta, egyszerű, mint a karikacsapás:
egy kis olívaolajon hagymát dinszteltem, beledobáltam a kocára vágott pulykamellet, fehéredésig pirítottam. Lejjebb kapcsolva a főzőlapot, bedobáltam a lábosba a szintén kockára vágott répát, majd a gombát és fedő alatt párolni kezdtem. Ízesítésként a só és a bors mellett ez alkalommal borsikafüvet, más néven csombort, ami a gombás ételekhez nagyon jól megy, adott egy kis pikáns ízt a ragunak.
Sós burgonyával fogyasztottuk.
Fél kg pulykaapróhús
2 szál sárgarépa
4-5 fej gomba
só, bors, borsikafű
Reakciók