Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Agyagos csülök vele sült hagymás burgonyával

2012.01.23. 19:07 :: _hugi

Egy fotózás ihlette vacsora.

 

A legénnyel fotózáson voltunk -készül az esküvői meghívó. A fotósnál rengeteg kép volt kint a falon (naná, mutogatja, amije van), többek között egy-két csülkös kép is lógott az előszobában. Meg is kordult a gyomrunk és hazafelé vettünk egy jó nagy csülköt, amit másnap el is készítettem. A hogyanjáról alább olvashatnak.

 

Arra gondoltam, sütőben fogom elkészíteni, így ritkábban találkozunk csülökkel, sokkal inkább levesben szoktuk látni. De, hogy biztos, jó ízű legyen, gyorsan beáztattam az agyagtálat, hogy mire kitalálom, mi legyen a csülökkel, már elég nedves legyen. Na persze a csülökhöz igazán passzoló fűszerek közül egyedül sót találtam a háztartásban, illetve köményt, úgyhogy improvizálnom kellett: bors híján borsikafűvel fűszereztem be a húst.

Betettem az agyagtálba, mellédobáltam karikára vágott vöröshagymát és fokhagymát, leöntöttem egy pohár zsírral, majd betoltam a hideg sütőbe (agyagtálat nem teszünk előmelegített sütőbe, mert szétreped!), alufóliával lefedve. Így sült 2 órán keresztül.

Ezután elmentem esküvőt szervezni. Este, mikor hazaértünk, már csak mellédobáltam a csíkokra vágott burgonyát, még egy fej karikára vágott vöröshagymát és némi zsírt, és még egy fél órát-órát sütöttem, eleinte fóliával, 20 perc eltelte után anélkül.

 

Csípős savanyúsággal fogyasztottuk, és nagyon szerettük. Ropogós volt, ízletes volt, szuper volt.

 

másfél kg-os csontos csülök
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
4 szem burgonya
só, kömény (én őröltet használtam, mert a legény nem szereti ropogtatni a magokat), bors(ikafű)
+ jó lett volna egy-két babérlevél...

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya disznó hagyma hús köret fokhagyma sertés csülök főétel agyag tálas nehéz étel

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr933741379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása