Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Menzakedvencek III. - Frankfurti leves

2012.03.13. 15:36 :: _hugi

A frankfurti fehér holló volt a menzán nálunk, de amikor nagy ritkán mégis láttuk hétfőn kiírva, hogy szerdán az lesz a leves, tudtuk, hogy nagy futásra kell készülnünk. Nem azért, mert mindenkinek a frankfurti volt a kedvence, bár tény, hogy a menzainál jobbat soha nem ettem még, hanem mert e leves sajátossága, hogy a virslik felúsznak a tetejére. Mivel nálunk az volt a módi, hogy az asztalokra kirakták lábosokban a levest, és mindenki magának szedett belőle, aki elsőként ért az ebédlőbe, egy laza mozdulattal lemerhette az összes virslit a leves tetejéről. Ez a valaki volt a király. Öltünk a virslikért... De hogy egyébként mitől jó a menzai frankfurti leves, rejtély. Anyukám szerint az üzemi levesek azért ilyen finomak, mert állati nagy mennyiségben főzik és ezért teljesen más lesz az íze. Lehet. De azért otthon is érdemes nekiállni, mert az íz alapvetően ugyanaz, csak egy kicsit fapadosabb.

Az egész, természetesen apróra vágott hagymával kezdődik, amelyet zsiradékon üvegesre dinszteltem. Mellé tettem a kockára vágott kelkáposztát, a karikára vágott sárgarépát, és kicsit dinsztelgettem, majd egy evőkanál liszttel és kb. ugyanannyi pirospaprikával összekutyultam és felöntöttem jó sok vízzel, hogy később a krumpli és a virsli is beleférjen. Miután felforrt, lejjebb kapcsoltam a tűzhelyet és félkész állapotig csak rotyogott magában, utána hozzátettem a fent említett, kockára vágott krumplit és készre főztem az egészet, amikor is belekarikáztam a virslit is, és még 2-3 percig hagytam, hadd főjön.

 

Természetesen tejföllel kell még tunningolni, de azt nagy mennyiségnél a tányérban szoktuk, mert romlékonyabb tőle a leves.

fél fej kelkáposzta
2-3 szál sárgarépa
3-4 szem burgonya
1 fej vöröshagyma
2 pár virsli
tejföl ízlés szerint

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya leves répa zöldséges tejföl káposzta virsli menza pirospaprika apróra vágott hagymát... mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr474294991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása