Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Paradicsomos, titokban hagymás csirkecombok

2012.06.19. 12:12 :: _hugi

DSCN8229_.jpgOlyan megdöbbentően drága lett a hús ahhoz képest, mikor elkezdtem magunkra főzni, hogy a piacon mostanában csak lézengek, háromszor-négyszer körbejárom az egészet, mire fogösszeszorítva veszek valamit. Mostanában ez csirkecomb szokott lenni, van egy hentes nő, akinél állandó akcióban tényleg valamivel olcsóbb, mint máshol, és még szép, friss is az áruja. Kérdeztem az uram, mi legyen belőle, azt mondta, semmi bonyolult, tegyem be valamivel a sütőbe. Jó.

Az a valami mindig éppen az, amit a hűtőben találok.
Jelen esetben ez:
egy kis fej vöröshagyma
egy szem paradicsom
trappista sajt

Jó lesz, gondoltam. A csirkecombokat megmostam, ketté vágtam és besóztam, majd egy jénaiba rakosgattam őket. A vöröshagymát annyi karikára vágtam, ahogy combom volt (6), és bedugdostam mindegyik bőre alá egy-egy karikát. A paradicsomot szintén annyi karikára vágtam, ahány comb feküdt hagymával a bőre alatt a tálban és mindegyik kapott egyet, kívülre. Ezután szépen rájuk szeleteltem a sajtot, betakartam alufóliával és betettem a sütőbe, 180 fokra, légkeveréssel.

Amióta új tűzhelyünk (lakásunk, konyhánk, életünk) van, és megismerkedtem a légkeverés funkciót, imádom is. Nagyjából 20 percet lehet spórolni vele, nem beszélve arról, hogy tényleg egyenletesebben sülnek meg a húsok. Ez is szűk egy óra alatt kész lett, az alufóliát 40 perc után levettem és mikor megpirult a sajt, le is kapcsoltam.

DSCN8230_.jpg

A köret az uramnak hasábburgonya, nekem kukoricalisztből készített zöldborsófőzelék (a fogyás reményében és a lelkiismeret ilyetén megnyugtatása végett). Első osztályú étel, egyszerű, finom, és mint minden, amit mostanában megosztok önökkel, variálható.

x db csirkecomb
x karika vöröshagyma
x karika paradicsom
x szelet sajt

Szólj hozzá!

Címkék: csirke hagyma hús paradicsom sajt szárnyas csirkecomb főétel mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr744597937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása