Ilyen egyszerűen ilyen finomat készíteni? Lehetséges. És ez nem a Coke Zero reklámja, csak egy tipp azoknak, akik szeretnek jókat enni, de a kinti 35 fokos hőmérséklet miatt nincs kedvük egy óráig a tűzhely mellett állva főzőcskézni. Tegnap este nekem sem volt, ezért úgy döntöttem, megpróbálok két legyet ütni egy csapásra, és közben még a meccset is nézhetem.
Az oldalas elkészítése amúgy is egyszerű foyamat, hiszen mindössze annyit kell tennünk, hogy a húst megmossuk, a bordák mentén kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy tepsibe sorakoztatjuk őket, amibe 3-4 evőkanálnyi zsírt is teszünk, valamint megpucolunk jó sok fokhagymagerezdet és bedugdossuk a húsdarabok közé. És már mehet is a sütőbe -normál esetben. Akkor, ha pl. utána nekiállunk krumplit pucolni, hogy megfőzzük és pürét készítsünk belőle. De mivel tegnap extra nyári meleg volt, úgy döntöttem, a múlt hétről megmaradt parázskrumplit bedobálom az oldalas mellé a tepsibe, hátha jó lesz. Jó lett. Alufóliával letakarva kezdtem 180-200 fokon sütni, és mikor már majdnem kész lett, levettem a fóliát, hogy megpiruljon a hús külseje és ropogós legyen a krumpli héja. Nagyjából 3/4 óra alatt készült el és nagy sikert aratott.
Két főre: 1 kg oldalas, 10-12 gerezd fokhagyma, ez esetben a parázskrumpli kb fél kiló (ebből az adagból általában marad másnapra egy ebédnyi)
Reakciók