Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Disznóság!

2010.06.30. 09:44 :: _hugi

Ilyen egyszerűen ilyen finomat készíteni? Lehetséges. És ez nem a Coke Zero reklámja, csak egy tipp azoknak, akik szeretnek jókat enni, de a kinti 35 fokos hőmérséklet miatt nincs kedvük egy óráig a tűzhely mellett állva főzőcskézni. Tegnap este nekem sem volt, ezért úgy döntöttem, megpróbálok két legyet ütni egy csapásra, és közben még a meccset is nézhetem.

Az oldalas elkészítése amúgy is egyszerű foyamat, hiszen mindössze annyit kell tennünk, hogy a húst megmossuk, a bordák mentén kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy tepsibe sorakoztatjuk őket, amibe 3-4 evőkanálnyi zsírt is teszünk, valamint megpucolunk jó sok fokhagymagerezdet és bedugdossuk a húsdarabok közé. És már mehet is a sütőbe -normál esetben. Akkor, ha pl. utána nekiállunk krumplit pucolni, hogy megfőzzük és pürét készítsünk belőle. De mivel tegnap extra nyári meleg volt, úgy döntöttem, a múlt hétről megmaradt parázskrumplit bedobálom az oldalas mellé a tepsibe, hátha jó lesz. Jó lett. Alufóliával letakarva kezdtem 180-200 fokon sütni, és mikor már majdnem kész lett, levettem a fóliát, hogy megpiruljon a hús külseje és ropogós legyen a krumpli héja. Nagyjából 3/4 óra alatt készült el és nagy sikert aratott.

 

Két főre: 1 kg oldalas, 10-12 gerezd fokhagyma, ez esetben a parázskrumpli kb fél kiló (ebből az adagból általában marad másnapra egy ebédnyi)

Szólj hozzá!

Címkék: disznó hús sertés főétel oldalas tepsis nehéz étel

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr492120224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása