Pulykának eddig csak a mellyével dolgoztam, gondoltuk, itt az ideje más részével is foglalkozni. Leadtam a rendelést a teszternek a pulykaszárnyról, de a boltból még azért felhívott, kérdezte, mennyit vegyen, mert elég nagyok. Mondom, nem tudom, ránézésre döntse el, én a mobilon keresztül ehhez nem nagyon tudok hozzászólni. A vége az lett, hogy kért 3 db-ot, ami egy kiló fölé rúgott súlyában, én meg a szám elé kaptam a kezem, mikor megláttam őket. Árulnak sast is a boltban?
Egy ideje rántott husira vágyom. Na, ez az a húsféle, amit nem lehet kirántani. Annyira nagy, hogy ha félbe is vágom, úgy sem sülne át, csak az apukám féle "végy 1 liter olajat, öntsd bele egy fazékba és úsztasd meg benne a bepanírozott húsokat"-módszerrel. Kénytelen voltam valami sütőset kitalálni (újabban többet használom, mint a főzőlapokat), a rántott husi várat még magára.
Valahogy megint úgy alakult, hogy nem volt túl sok időnk. Ja igen, mert bealudtunk délután... Szóval kinéztem egy mézes receptet, de nem volt elég idő, úgyhogy azt majd legközelebb. Most csak simán besóztam, beborsoztam a szárnyakat, miután a zsűri kiélte összes agresszióját és félbe vágta őket, betettem őket a tepsibe és mellé tettem egy fej felkarikázott hagymát. Félvén, hogy nem lesz elég szaftja, egy kis sertés zsírt tettem alá, letakartam alufóliával és betettem a sütőbe (180 fokra).
Amíg sültek a szárnyak, elkészítettem a szokásos módon a zöldségköretet, ami az eddigi zöldbab-répa kombinációt megújítandó, most karfiolt tartalmazott. Feltettem a csíkokra vágott répát kis lángon, kevés sós vízben párolódni és mikor már majdnem jó puha volt, mellé dobáltam a karfiolrózsákat is. Leszűrtem és kész. Sosem fogom megunni a zöldségköreteket.
A pulyka nagyjából egy óra alatt sült meg, az alufóliát 40 perc után vettem le a tepsiről, meglocsoltam a zsírral a husikat és még 20 percig sütöttem őket. Maradhattak volna még egy kicsit a melegben, de egyrészt már elég éhesek voltunk, másrészt késésben voltunk már, úgyhogy az igazi pirulás most elmaradt, de attól még nagyon finom lett, főleg az a hagymás, szottyos szaft.
Reakciók