Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Tekerjünk mindent baconbe!

2011.01.13. 13:36 :: _hugi

A legrövidebb poszt következik. Nem azért, mert elfogytak a szavak, csak a tegnapi vacsora volt annyira könnyű, hogy nem tudok sokat rizsázni róla.

 

Emlékezhetnek (de biztos, nem teszik), amikor beconbe tekertem fasírtot, kijelentettem, hogy a legjobb dolog, ami étellel történhet, ha baconbe tekerjük. Ezt az állításomat ma is tartom. Bármit érdemes szalonnába csomagolni!

 

Tegnap kimentem a csarnokba és vettem egy kiló csirkeszárnyat. Mert imádom, mert olcsó stb. Jó sok lett, 13 db. Úgyhogy kapásból egy húslevest is tervbe vettem, illetve vacsira valami belőle. Gondoltam, kirántom, rég ettünk rántott husit. Aztán hazaérve megláttam a hűtőben a szeletelt bacont és a kis villanykörte rögtön kigyúlt a fejem felett: tök jól körbe lehet tekerni a csirkeszárnyat baconnel!

Megmostam a szárnyakat, besóztam, megszórtam provance-i fűszerkeverékkel, majd bebugyoláltam őket a baconbe. 200 fokos sütőben 45 perc alatt sült ropogósra rajta a bacon, eddigre a hús is megsül (nem volt előmelegítve a sütő, azért tartott ennyi ideig).

 

Köretként kukoricás rizst csináltam, és örömmel jelentem, apukámnak köszönhetően már majdnem tökéletesen pergőre sikerült! A titok nyitja: Sok-sok zsiradékon addig pirítani a rizst, amíg teljesen fehér nem lesz. Ezután kell felönteni vízzel (1 bögre rizshez kicsit több, mint 1 bögre víz), és lassú tűzön párolni.

 

Maradék svéd gombával királyi lakoma volt, kár, hogy úgy fáj a bölcsességfogam, hogy alig bírok enni...

Szólj hozzá!

Címkék: csirke hús köret szárnyas rizs csirkeszárny főétel szalonna bacon

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr812580800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása