Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Gombapaprikás

2011.04.14. 12:56 :: _hugi

Az igazi böjti vacsi.

 

A húsvéti időszak néha igazán gondolkodóba ejt, ugyanis nem sok húsmentes ételt szoktam/tudok készíteni. Mindent, amit főzök, úgy találok ki, hogy adott valamiféle hús. A pénteki vega esték így majdnem problémát okoznak, de szerencsére a gombapaprikást nagyon szeretjük, és egész finomat tudok készíteni.

Mivel ez is tipikus magyar étel, nem sokban különbözik az elkészítése a pörköltétől (semmiben). De mégis teljesen más, és nagyon finom, de erről már áradoztam a gulyás kapcsán. Szóval egy fej vöröshagymát apróra vágtam és zsiradékon (most épp kacsazsíron) megdinszteltem. Pirospaprikát kevertem hozzá, majd belezuttyintottam az összevágott gombát. A gomba jól összeesik és rengeteg levet ereszt, úgyhogy vizet nem is nagyon kell önteni alá, inkább ott állok az elején 5 perig és kavarom, hogy ne égjen le, mielőtt szaftja lesz. Sózok, aztán közepes lángon puhára fő egy húsz perc, fél óra alatt. Mikor kész lett, jó sok tejfölt egy kis liszttel elkeverve hozzáöntöttem, és a végén egy kevés friss petrezselymet is aprítottam bele.

 

Nokedli autentikus, de lusta voltam, meg azt hiszem nagyon éhesek is voltunk, úgyhogy tésztával ettük, a tányéron én szokás szerint tovább tejfölöztem, de ez már inkább mánia, mint ajánlás, persze magyar ember mindent tejföllel eszik, úgyhogy nm mentegetőzöm, csak a teszter szerint sok.

 

Hozzávalók:
fél kg gomba (mi csiperkézni szoktunk)
1 fej vöröshagyma
zsiradék
pirospaprika (ízlés szerint 2-3 kk.)
egy nagy doboz tejföl fele-két harmada (hozzá egy ek. liszt)
petrezselyem

Szólj hozzá!

Címkék: gomba zöldséges főétel vegetáriánus tejfölös pirospaprika apróra vágott hagymát... mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr372816234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása