Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Kelkáposztafőzelék

2011.07.05. 10:26 :: _hugi

Tisztában vagyok vele, hogy a mentegetőzés borzasztó tulajdonság, ha túlzásba viszi az ember. Én is falra mászom tőle, legszívesebben toporzékolnék, ha jelentéktelen ügyekkel kapcsolatban magyarázkodni kezd valaki. A blog átmeneti szünetével kapcsolatban így most nem kezdek el kifogásokat felsorakoztatni, aki követi a facebook-oldalt, úgyis tisztában van az államvizsga és a szájsebészeten eltöltött idő következményeivel. Lényeg a lényeg, az Eat at Hugi's újra szárnyalni kezd, és új receptek várhatók. Elsőként a még vizsga előtti óidőkből való kelkáposztafőzelék.

Én csak 2 éve szeretem a kelkáposztafőzeléket, és nem vagyok nagyon oda érte, 2-3 alkalommal eszem ilyet egy 365 napos időszakban. De akkor egyre nagyobb élvezettel. Ezúttal elkészíteni is megtanultam. Na, ez sem volt egy nagy vasziszdasz.

Első körben a káposztát felvágtam. "Ahogy esik, úgy puffan"-alapon. Felnegyedeltem, majd keresztbe csíkokra szeltem. Annyi sós vízben, hogy épp ellepje, feltettem főni.

 

Hamar összeesik és levet ereszt, amíg erre vártam, meghámoztam és felkocáztam a krumplit. Mikor már eléggé összeesett a káposzta, mellédobáltam a krumplit és együtt főztem tovább. Amikor megpuhultak, készítettem egy paprikás rántást (olaj, liszt, pirospaprika) és belekevertem a zöldséges lébe. Majorannával ízesítettem, és hagytam rotyogni, amíg besűrűsödött.

 

Önmagában szerintem végtelenül unalmas étel, ez gyakorlatilag az egyetlen főzelék, amihez hiányolom a feltétet.

 

A legjobb a menza-féle pörköltös megoldás, de az előző bejegyzésben olvasható sült pulykacomb is kiválóan illett hozzá.

 

A mennyiségek szokás szerint ízlés alapján alakulnak. Egy kb. egy kilós káposztához 3-4 közepes méretű krumpli dukál, de én speciel úgy szeretem, ha sok krumpli van benne (elveszi a káposzta ízét?).

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya zöldséges fokhagyma főzelék káposzta egytálétel főétel mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr572968851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása