Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Klasszikus itthoni hamburger - a 100. recept

2011.07.07. 11:08 :: _hugi

Az amerikamániás bátyám szülinapi kívánsága

 


Nem kevés hátsó szándékkal tavaly karácsonyra kaptam egy amerikai burgerrecepteket tartalmazó kis füzetkét. Tervezzük azóta, hogy valamelyiket megcsináljuk, még a bucit is én akartam készíteni hozzá. Ami késik nem múlik, de ez a mai poszt még nem erről fog szólni. Bátyám idei szülinapi ünneplésének időpontja össze-vissza változott, és végül vasárnap derült ki, hogy hétfőn lesz. Ennek (és a még mindig sajgó fogamnak, pontosabban a fogaim helyének) köszönhetően rögtönöznünk kellett, ami meglepően jól sült el.

 

Időszűke miatt csak a húspogácsát készítettem én, a zsömlét sajnos készen kellett vennünk (de egyrészt a legtöbb büfében előre készített zsemlét használnak, másrészt sikerült egy egészen kiváló tartós burgerzsemlét venni). A lényeg tehát a hús elkészítésének fortélya.

Darált marhahús az alapanyag. Tojással, nagyon apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, mustárral és egy kevés ketchuppal összedolgoztam, majd betettem a hűtőbe egy órára, hogy összeérjen.

 

Mikor kivettem, már hamburgerillata volt. A pogácsákat nagyon laposra kell formázni és kicsit nagyobb átmérőjűre, mint amekkorának készen szeretnénk, mert sütés közben összemegy. Nagyon kevés olajban, maximum közepes lángon kell sütni, kb. 8-10 perc oldalanként.

 

 

Ha kész, a burger összeállítása már egyéni probléma, ki mit és hogyan szeretne a szendvicsben látni és érezni. Nálunk most az asztalra jégsaláta, paradicsom, kígyóuborka, cheddar sajt és hagyma került, a szokásos öntetekkel, úgy mint ketchup, mustár, majonéz, pimento (~tabasco).

A CBA-s majonéz ne riasszon el senkit, az Univer gyártja.

 

Bátyám elégedett volt, de azért az eredeti tervet nem vetettük el, lesz még ennél autentikusabb is!

 

Egy kiló darált marhahúshoz (10-12 húspogácsa):
1 tojás
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 kiskanál mustár
1-2 kiskanál ketchup

bors

Szólj hozzá!

Címkék: saláta amerikai marha hús zöldséges paradicsom uborka sajt mustár fokhagyma főétel darált hús apróra vágott hagymát...

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr623041033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása