Volt egy nyár, mikor mindenféle húst készítettünk a rácponty mintájára. Ponttyal soha. Valahogy idén csak most jutott először eszünkbe, és meg is fogadtuk, hogy még néhány alkalommal biztosan csinálunk még (az is lehet, hogy hallal is). Nyáron eleve jobban szeretek olyasmit csinálni, amit csak összerak gyorsan az ember, aztán bedobja a sütőbe. Ilyen melegben senkinek sincs kedve a forró tűzhely mellett ácsorogni órákig. A rácosban is ez a jó.
Először is meghámoztam a burgonyát, megmostam és egy tepsibe karikáztam, majd megsóztam. Ugyanígy tettem a vöröshagymával is, szétterítettem a krumplin. Ezután leraktam néhány szelet bacon szalonnát, majd rákarikáztam a zöldpaprikát és a paradicsomot.
Erre kerül a hús. A karajt előzetesen kiklopfoltam és besóztam, majd szépen a paradicsomra tettem őket, és mindegyikre raktam még egy-egy szelet bacont.
Alufóliával letakarva került a sütőbe, 180-200 fokon sült így egy óráig, majd fólia nélkül még 20-25 percig, amíg a bacon megpirult a tetején. Akkor az igazi, ha a zöldségektől jó sok leve lesz (én ebben is inkább ezt a szaftos krumplit szeretem jobban, mint az agyagtálasnál).
Csirkecombbal, tarjával, hallal, bármivel lehet készíteni, nagyon finom étel.
9 szelet karaj alá-fölé:
1 kg burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
250 g szeletelt bacon szalonna
só
Reakciók