Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Tárkonyos patisszonkrémleves virslivel

2011.08.03. 11:37 :: _hugi

Emlékeznek még a tavalyi, három fejezetes patisszon mániára? Most folytatódik.

 

 

 

Krémlevesek terén csehül állok itt a blogon, úgyhogy mindenképp szerettem volna a kapott patisszonok egy részéből azt készíteni. A zöldségek mellé egy fél bokornyi friss tárkonyt is kaptunk, úgyhogy igyekeztem valami olyan módszert keresni, amihez passzol.

 

 

A patisszonnak nincs valami jellegzetes íze, így gyakorlatilag minden a fűszerezésen múlik. A tárkony ebből a szempontból nagyon jó választás.

Először is az apróra vágott hagymát egy kis olívaolajon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával, majd rádobtam a megtisztított (meghámozott), kimagozott és felkockázott patisszont, illetve 3-4 gerezd zúzott fokhagymát. Jól megsóztam és kavargatva kicsit főztem, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte az egészet. Gyakorlatilag tehát egy pörköltet készítettem. Mikor megpuhult a zöldség, levettem a tűzhelyről és botmixerrel összeturmixoltam. Jó sűrű lett, úgyhogy még öntöttem hozzá vizet, annyit, hogy a nekem tetsző krémlevesállagot elérjem, majd visszatettem a platnira, hogy újra felforrjon. Ekkor beletettem a felkarikázott virslit, és megfűszereztem borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel és még egy kis sóval. Mikor a virsli megfőtt, tejfölt kevertem hozzá, és kész is.

 

A tányérban reszelt sajttal megszórtuk, ez szerintem minden krémleveshez és főzelékhez megy, nagyon finom volt ehhez is.

 

Hozzávalók:
2 közepes patisszon
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 pár virsli
2 dl tejföl
pirospaprika, só, bors, tárkony, petrezselyem

Szólj hozzá!

Címkék: leves zöldséges fokhagyma virsli tejfölös patisszon pirospaprika apróra vágott hagymát... mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr193119054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása