Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Zöldséges marharagu

2011.11.17. 10:24 :: _hugi

DSCN7365_.jpgA múltkor, a vadas készítésekor azt hittük, jó sok knédlit meg fogunk enni, de tévedtünk. Ezért mindenképp valami olyasmit szerettünk volna másnapra készíteni a frissen vásárolt marhahúsból, amihez elfogyaszthatjuk a maradékot. Mivel gombát is vett anyukám, mondtam, hogy tegyük össze a kettőt és lesz belőle valami szaftos. Mikor elkezdtem előkészíteni a hozzávalókat, eszembe jutott, hogy a vadashoz vásárolt sárgarépából is van még, úgyhogy azt is elővettem. Így született meg az alábbi zöldséges ragu.

Ezt sem spiláztam túl, úgyhogy sikerült megint egy kifejezetten könnyű, nagyon finom és relatív gyors ételt megalkotni. Apróra vágtam egy fej vöröshagymát és zsírban dinsztelni kezdtem. Megszórtam pirospaprikával, majd beletettem az előzőleg kockára vágott, besózott marhahúst. Zsírjára pirítottam, mint egy pörköltet, majd egy kevés vízzel felöntve fedő alatt több, mint félkészre főztem. Mire alig rágós lett, mellé raktam a felkockázott répát és negyed óráig tovább főztem fedő alatt, utána a szintén felaprózott gombát tettem a lábosba és tovább főztem, közepes lángon. Borssal ízesítettem, és mikor a gomba kiengedte a levét, levettem a fedőt, hogy elfőjön, és sűrű szaftot kapjak.

DSCN7372_.jpg

Az egész egy jó bő óra alatt lett kész, ami ugyan soknak tűnhet, de nyugodtan ott lehet hagyni, és csinálhatjuk közben a dolgunkat. A legjobb pedig az benne, hogy gyakorlatilag végtelenül variálható. Nálunk most épp gomba és répa volt itthon, de csak a fantáziánkon múlik, mi lesz benne legközelebb.

DSCN7368_.jpg

A köret is variálható, knédlivel tökéletes volt, de akár sós krumplival, vagy nokedlivel is el tudom képzelni, sőt, rizzsel, vagy nyers zöldséggel is.

 

fél kg sovány marhahús
3 szál sárgarépa
4 nagy fej csiperke (vagy bármilyen) gomba
pirospaprika, só, bors

Szólj hozzá!

Címkék: répa hagyma gomba marha hús zöldséges főétel apróra vágott hagymát... mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr393388971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása