Hugiról

Egyszer étteremben szeretnék dolgozni, szakácsként. Persze ehhez el kell végeznem a megfelelő iskolát. De addig is, virtuális éttermem kedves virtuális vendégei, nagy szeretettel mutatom az étlapomat. Ugyan nincs, csak egy étkészletem és tálalásból is van még mit tanulnom, sőt, fotósiskolába sem jártam, de nagy élvezettel főzök a családomnak. Receptek és történetek, kicsit személyes hangvételben, családias környezetben, született bölcsészként sok szóval, de azért csak olvassák bátran. 2013-tól a receptleírások végén azok elkészítési költségeit is feltüntetem. Isten hozta önöket Huginál!

Reakciók

Facebook

Cimkék

agyag tálas (4) alkohol (1) alma (4) amerikai (5) ananász (1) aprópecsenye (3) apróra vágott hagymát... (56) bab (4) babapiskóta (1) bacon (15) banán (1) barack (3) belsőség (3) besamel (2) birka (1) birkasajt (1) bor (1) borókabogyó (1) brokkoli (1) burgonya (25) camembert (1) chili (1) Címkék (1) citrom (4) cseresznye (1) csirke (32) csirkecomb (8) csirkemáj (1) csirkemell (18) csirkeszárny (4) csirkeszív (2) csokis (8) csokoládés (8) csülök (2) cukkini (12) darált hús (15) desszert (23) dió (2) disznó (35) ecet (2) egytálétel (44) előétel (4) fahéj (2) fehérrépa (2) feltét (6) főétel (109) fokhagyma (17) főzelék (7) gesztenye (1) gomba (17) görög (2) gyöngyhagyma (1) gyümölcs (6) hagyma (15) hal (4) hidegkonyha (4) hús (83) joghurt (1) juhtúró (3) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (1) káposzta (8) karaj (7) karfiol (1) kecske (2) kecskesajt (1) kókusz (1) kolbász (4) köles (1) köret (29) krém (7) kukorica (10) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (1) leves (17) lilahagyma (3) magyar (19) majonéz (2) marha (5) meggy (1) menza (4) mérlegbarát (64) mexikói (2) mozzarella (1) muffin (2) mustár (9) nagyi (2) nana (10) nehéz étel (1) nyúl (1) olasz (9) oldalas (1) padlizsán (1) paradicsom (25) párizsi (2) patisszon (6) petrezselyem (1) pezsgő (1) pirospaprika (22) pisztráng (1) pogácsa (1) ponty (1) póréhagyma (1) pritamin paprika (2) puding (2) pulyka (12) pulykamell (8) pulykaszárny (1) rák (2) rakott (4) reggeli (2) répa (22) rizs (12) rizsa (10) sajt (31) sajtkrém (2) saláta (12) sárgaborsó (1) sertés (35) sertéscomb (11) sertéslapocka (11) sonka (3) sós sütemény (5) spárga (1) sütemény (18) szalonna (17) szárnyas (37) szarvasgomba (1) szlovák (1) tarja (7) tej (1) tejföl (6) tejfölös (23) tejszínes (8) tepsis (30) tészta (25) tojás (16) tök (3) torta (6) túró (5) túró rudi (1) uborka (3) vargányagomba (1) vegetáriánus (4) vendégváró (2) virsli (4) zabpehely (1) zakuszka (1) zeller (2) zöldbab (7) zöldborsó (8) zöldpaprika (7) zöldséges (65) zuza (1) Címkefelhő

Zöldséges pulykaragu II.

2012.06.12. 14:20 :: _hugi

DSCN8178_.jpg

Hosszú hallgatás után belecsapok gyorsan a lecsóba, tőszavakban magyarázkodva: lakásvásárlás - költözés  - mégse költözés, hanem kényszerfelújítás - költözés - esküvő. Egy cukkinis-gombás pulykaragu recepttel indítom új korszakomat, egyszerű, finom, variálható. Íme:

 

Ha visszanéznek a múltkori zöldséges pulykaragura, láthatják, hogy nem sokban különbözik ez a most elmesélt történet. Ízvilágra azonban tökéletesen mást sikerült összehozni. Ez az alapanyagoktól, illetve a fűszerezéstől alakulhat, mihez mi illik, vagy épp mihez van kedvünk.

DSCN8169_.jpg

A folyamat vöröshagyma felkockázásával, annak zsiradékon (olaj) való megdinsztelésével kezdődik, mint rendesen. Ezután a megmosott, szintén felkockázott, besózott pulyka húst (mell, comb, akármi, én konkrétan apró húsként veszem a piacon) rádobtam a hagymára és közepes lángos, fedő alatt szépen párolni kezdtem. Mikor kifehéredett, szeletekre vágott gombát hozzátettem és 2-3 babérlevéllel szintén fedő alatt tovább pároltam. A gomba elég sok levet ereszt, és relatív sokáig is fő, úgyhogy ez idő alatt negyedkarikákra vágtam a cukkinit, és cikkekre a paradicsomot. Mikor puhulásnak indult a gomba, hozzátettem a maradék zöldséget és pároltam tovább. Ha sok a leve, már nem kell rá fedő, a cukkini hamar puhul, a paradicsom szinte azonnal szétmállik (ez is volt a cél). Mikor minden jól megpuhult, kevés rozmaringgal fűszereztem meg, köretnek pedig főtt barna rizst készítettem hozzá. Nyami.

DSCN8173_.jpg

Nagyjából az egész a hagymától a kész állapotig egy 3/4 óra alatt megvan, ugye az előkészület az semmi, mert lehet folyamatosan pucolni, felvágni, rakosgatni a lábosba a hozzávalókat.

 

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg pulykamell vagy pulykacomb vagy csirkéből ugyanez vagy sertésből bármi, ami kockázható és kevésbé zsíros
negyed kg gomba
egy közepes méretű cukkini
egy szem paradicsom
egy fej vöröshagyma
babérlevél, só, rozmaring

Szólj hozzá!

Címkék: gomba hús zöldséges pulyka rizs főétel cukkini pulykamell apróra vágott hagymát... mérlegbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://eatathugis.blog.hu/api/trackback/id/tr534583310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása