Hosszú hallgatás után belecsapok gyorsan a lecsóba, tőszavakban magyarázkodva: lakásvásárlás - költözés - mégse költözés, hanem kényszerfelújítás - költözés - esküvő. Egy cukkinis-gombás pulykaragu recepttel indítom új korszakomat, egyszerű, finom, variálható. Íme:
Ha visszanéznek a múltkori zöldséges pulykaragura, láthatják, hogy nem sokban különbözik ez a most elmesélt történet. Ízvilágra azonban tökéletesen mást sikerült összehozni. Ez az alapanyagoktól, illetve a fűszerezéstől alakulhat, mihez mi illik, vagy épp mihez van kedvünk.
A folyamat vöröshagyma felkockázásával, annak zsiradékon (olaj) való megdinsztelésével kezdődik, mint rendesen. Ezután a megmosott, szintén felkockázott, besózott pulyka húst (mell, comb, akármi, én konkrétan apró húsként veszem a piacon) rádobtam a hagymára és közepes lángos, fedő alatt szépen párolni kezdtem. Mikor kifehéredett, szeletekre vágott gombát hozzátettem és 2-3 babérlevéllel szintén fedő alatt tovább pároltam. A gomba elég sok levet ereszt, és relatív sokáig is fő, úgyhogy ez idő alatt negyedkarikákra vágtam a cukkinit, és cikkekre a paradicsomot. Mikor puhulásnak indult a gomba, hozzátettem a maradék zöldséget és pároltam tovább. Ha sok a leve, már nem kell rá fedő, a cukkini hamar puhul, a paradicsom szinte azonnal szétmállik (ez is volt a cél). Mikor minden jól megpuhult, kevés rozmaringgal fűszereztem meg, köretnek pedig főtt barna rizst készítettem hozzá. Nyami.
Nagyjából az egész a hagymától a kész állapotig egy 3/4 óra alatt megvan, ugye az előkészület az semmi, mert lehet folyamatosan pucolni, felvágni, rakosgatni a lábosba a hozzávalókat.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg pulykamell vagy pulykacomb vagy csirkéből ugyanez vagy sertésből bármi, ami kockázható és kevésbé zsíros
negyed kg gomba
egy közepes méretű cukkini
egy szem paradicsom
egy fej vöröshagyma
babérlevél, só, rozmaring
Reakciók