Ezer éve nem csinált senki a családban ananászos csirkét. Egyébként apukám specialitása, de már jó ideje ő sem készítette el. Persze alapvetően nem bírjuk, ha a sósat összekeverik az édessel, de ez kivétel. Aki szereti a Hawaii pizzát (bár, mi azért sem rajongunk kifejezetten), annak ez is tetszeni fog, pláne, hogy ez klasszisokkal jobb, mint egy pizza. (És, ahogy újabban a receptjeim, ezt is pofonegyszerű elkészíteni.)
Először is egy egész csirkemellet ujjnyi vastag, kb. 3-4 cm-es csíkokra vágtam, besóztam, majd egyenként megforgattam jó sok borssal összekevert lisztben a darabokat. Ezután olívaolajon sütni kezdtem a husit. Mivel a liszt miatt elég gyorsan le tud ragadni, folyamatosan adtam hozzá az ananászkonzerv levét. Belemehet az egész, a liszttel jó kis szaftot fog alkotni. A csirkemell hamar kész van, kb. negyed óra elteltével hozzáadtam a darabolt ananászt is. Még pár percig rotyoghat fedő alatt, és kész is.
Rizzsel szoktuk enni, a kínai jelleg miatt mással el sem tudnám képzelni. Össze is lehet vele keverni, de úgy jobb, ha külön-külön tesszük a tányérra.
4 főnek:
1 egész csirkemell
1 ananászkonzerv
liszt
bors
só
1 bögre rizs
Reakciók