A legrövidebb poszt következik. Nem azért, mert elfogytak a szavak, csak a tegnapi vacsora volt annyira könnyű, hogy nem tudok sokat rizsázni róla.
Emlékezhetnek (de biztos, nem teszik), amikor beconbe tekertem fasírtot, kijelentettem, hogy a legjobb dolog, ami étellel történhet, ha baconbe tekerjük. Ezt az állításomat ma is tartom. Bármit érdemes szalonnába csomagolni!
Tegnap kimentem a csarnokba és vettem egy kiló csirkeszárnyat. Mert imádom, mert olcsó stb. Jó sok lett, 13 db. Úgyhogy kapásból egy húslevest is tervbe vettem, illetve vacsira valami belőle. Gondoltam, kirántom, rég ettünk rántott husit. Aztán hazaérve megláttam a hűtőben a szeletelt bacont és a kis villanykörte rögtön kigyúlt a fejem felett: tök jól körbe lehet tekerni a csirkeszárnyat baconnel!
Megmostam a szárnyakat, besóztam, megszórtam provance-i fűszerkeverékkel, majd bebugyoláltam őket a baconbe. 200 fokos sütőben 45 perc alatt sült ropogósra rajta a bacon, eddigre a hús is megsül (nem volt előmelegítve a sütő, azért tartott ennyi ideig).
Köretként kukoricás rizst csináltam, és örömmel jelentem, apukámnak köszönhetően már majdnem tökéletesen pergőre sikerült! A titok nyitja: Sok-sok zsiradékon addig pirítani a rizst, amíg teljesen fehér nem lesz. Ezután kell felönteni vízzel (1 bögre rizshez kicsit több, mint 1 bögre víz), és lassú tűzön párolni.
Maradék svéd gombával királyi lakoma volt, kár, hogy úgy fáj a bölcsességfogam, hogy alig bírok enni...
Reakciók