Maradékfelhasználás felsőfokon.
Úgy emlékszem, milánóit készítettem sűrített paradicsomból, aminek megmaradt kb. a fele, és már nézegettem, hogy mit lehetne belőle csinálni, túl a svédgombán, újabb milánóin stb. A paradicsomleves amúgy is tervben volt, és amúgy is az egyik legnagyobb gyengém, úgyhogy csak a megfelelő időre vártam, hogy megpróbáljam elkészíteni. A megfelelő idő pedig akkor jött el, amikor pasztasutát készítettem, és eszembe jutott, hogy a konzerv zöldborsó levét mennyivel jobb lenne, ha nem önteném ki mindig, hanem valahogy hasznosítanám. És ekkor ütött be: ezzel öntöm fel a paradicsomlevesemet.
A dolog egyszerű, mint az egyszer egy. Apróra vágtam egy fej vöröshagymát, olajon megdinszteltem, majd lisztet szórva rá, rántást készítettem. Beleöntöttem a sűrített paradicsomot és kicsit kavargattam, majd felöntöttem a borsó levével. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal és egy kevés cukorral ízesítettem. Elég rendesen besűrűsödött, úgyhogy muszáj volt még egy pohár vizet hozzáönteni, hogy leves-szerű legyen. Amikor megáll a sűrűsödésben, kész is, gyakorlatilag tálalható, fogyasztható.
A tányérban felkockázott mozzarellát dobáltam bele, fantasztikusan finom volt. Emellett gyors és egyszerű, már-már tökéletes leves.
egy fej vöröshagyma
1-2 ek liszt
200 g sűrített paradicsom
2 nagy pohár bármilyen zöldséglé / alaplé / víz
só, bors, oregánó, bazsalikom, cukor ízlés szerint
Reakciók